Personalul navigant de pe aeronavele comerciale ale principalei companii aeriene germane Lufthansa va intra in greva, marti, si la aeroportul din Munchen, in intervalul orar 11.00-22.00 GMT (14.00-01.00 ora Romaniei), potrivit unui comunicat al sindicatului UFO, relateaza AFP.
Acest anunta consolideaza riscul de paralizare a traficului la Lufthansa, in timp ce o miscare de protest, pentru a sustine revendicarile salariale, a fost anuntata deja de UFO pentru marti pe aeroportul Tegel-Berlin, intre orele 03.00-11.00 GMT (06.00-14.00 ora Romaniei) si pe aeroportul din Frankfurt in intervalul orar 04.00-12.00 GMT (07.00-15.00 ora Romaniei), scrie Mediafax.

Greva stewarzilor si a stewardeselor a provocat deja anularea a jumatate din cursele pe distante scurte si medii pe aeroportul din Frankurt, si suprimarea zborurilor de lung curier, potrivit unei purtatoare de cuvant a companiei, contactate de AFP. In total au fost anulate 180 de zboruri.
Pe toate cele trei aeroporturi, din Frankfurt, Berlin si Munchen, urmeaza sa fie anulate si alte zboruri in cursul zilei, a avertizat purtatoarea de cuvant.

Asa cum a anuntat UFO, miscarea este mai ampla decat cea de vineri, care s-a limitat la aeroportul din Frankfurt si care a durat doar opt ore. Sute de zboruri au fost anulate.

Greva a fost decisa dupa esecul negocierilor cu conducerea in privinta salariilor si conditiilor de munca.

In aprilie, sindicatul a cerut o crestere a salariilor de 5 la suta in 15 luni, retroactiv incepand cu 1 ianuarie, pentru a recupera trei ani de stagnare. Sindicatul respinge, de asemenea, ferm folosirea personalului de bord interimar in avioanele Lufthansa.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri