Doua nave de croaziera de mari dimensiuni, Queen Victoria si Azura, ajung in Portul Constanta pe 23 si 30 septembrie, iar cele peste 7.000 de persoane care se vor afla 10 ore pe teritoriul Romaniei vor cheltui cateva sute de mii de euro pe excursii si suveniruri.
Queen Victoria, un vas care apartine liniei de croaziere Cunard, are o lungime de 294 metri si o greutate de 90.000 tone, scrie Mediafax.

Nava va ajunge in Portul Constanta duminica, la ora 08:00, Queen Victoria are sapte restaurante, 13 baruri, trei piscine, o sala de bal si un teatru.

Nava are o capacitate de 2.014 pasageri, majoritatea britanici acum, si un echipaj de aproape 1.000 de persoane.

Vasul pleaca din Southampton (Anglia), ajunge in Palma de Mallorca (Spania), Ialta si Odesa (Ucraina), Constanta (unde sta intre ora 08:00 si ora 18:00), Istanbul (Turcia), Pireu (Grecia), Porto (Portugalia) si inapoi la Southampton.

O saptamana mai tarziu va acosta si nava Azura, cel mai mare vas de croaziera care ajunge in Constanta in acest sezon, avand peste 3.000 de pasageri, cei mai multi britanici, si un echipaj de aproape 1.300 de persoane.

Itinerariul Azura incepe tot la Southampton si include Porto, ajunge in Malta, dupa care pleaca spre Rhodos (Grecia), Odesa, Ialta, Constanta, Istanbul, Izmir (Turcia), Pireu si Palma de Mallorca, dupa care revine la Southampton.

O excursie cu o astfel de nava de croaziera dureaza 20 de zile si costa intre 2.370 de lire si 6.930 de lire sterline (2.900 - 8.600 euro) in functie de gradul de confort al cabinei.

"Pasagerii si chiar si o mare parte a echipajului coboara de pe vas in Constanta si fac un tur de oras cu degustare de vin si spectacol folcloric la un restaurant, o degustare de vin la Murfatlar, ajung la Histria si apoi in Delta Dunarii, unde fac o excursie cu navele. Tot programul dureaza 7-8 ore si costa 40 de euro de persoana. In medie, pentru excursie si diverse suveniruri, o persoana de pe un vas croaziera chletuieste pe teritoriul Romaniei, in medie, circa 70 de euro", a declarat Gheorghe Marginean, proprietarul firmei Karpaten Turism, care se ocupa de serviciile pe teritoriul Romaniei ale turistilor de pe cele doua nave.

Din aceste date reiese ca cei peste 7.000 de turisti si membri ai echipajului cheltuiesc in doar zece ore pe teritoriul Romaniei cateva sute de mii de euro.

Turistii de pe vasele de croaziera sunt, in general, persoane trecute de 50 de ani.

Pasagerii de pe nava Queen Victoria vor fi preluati de 25 de autocare la sosirea in Constanta, iar pentru a-i duce in excursie pe turistii de pe Azura este nevoie de aproape 40 de autocare.

Sursa foto: Norwegian Cruises

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri