Operatorul aerian low-cost Wizz Air introduce o taxa de zece euro pentru bagajele de cabina mari, determinand o reducere a tarifelor de calatorie cu cinci euro incepand din 24 octombrie.
Compania doreste sa elimine excesul de bagaje transportate in cabina si intarzierile cauzate de asezarea acestora. Wizz Air se asteapta ca 25% dintre pasageri sa plateasca taxa suplimentara pentru un bagaj mai mare.

Pasagerii care vin cu un bagaj mai mare pentru care nu au platit suplimentar vor achita la poarta de imbarcare 30 de euro in loc de 10 euro in momentul cumpararii biletului.

Daca greutatea bagajelor la bord scade cu circa 100 kg pe fiecare zbor, compania va economisi 450.000 euro pe an.

Incepand cu 4 octombrie, pasagerii care au rezervat bilete Wizz Air pentru calatorii de la 24 octombrie vor putea transporta gratuit un bagaj mic de cabina (pana la 42x32x25cm) sau un bagaj de cabina mai mare, in schimbul unei taxe online de 10 euro (pana la 56x45x25cm).

Bunurile cumparate in aeroport dupa controlul de securitate (o sursa important de venit pentru cei 81 de parteneri de pe aeroporturile Wizz Air) vor fi in continuare premise in cabina in mod gratuit.

Noua politica nu se aplica rezervarilor facute inainte de 4 octombrie sau pentru zborurile ce decoleaza inainte de 24 octombrie, exceptie facand ruta de proba Londra-Katowice, pe care aceasta politica este deja valabila.

Pentru noi rezervari pe zborurile ce vor decola incepand cu 24 octombrie, toate tarifele Wizz Air vor fi reduse cu 5 euro pentru a imparti economia estimata de costuri cu pasagerii nostri.

Wizz Air opereaza in Romania cu 10 aeronave Airbus A320 cu 180 de locuri, de pe cinci aeroporturi. Anual compania transporta din si catre Romania circa 3 milioane de pasageri. Operatorul aerian are zboruri pe 50 de rute internationale.

O aeronava Wizz Air zboara zilnic 13 de ore pentru a imbunatati profitabilitatea. Mentenanta aeronavelor este efectuata la Lufthansa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri