Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) inaugureaza, la inceputul lunii noiembrie, extinderea terminalului de plecari internationale al Aeroportului International Henri Coanda Bucuresti, o investitie de 52 de milioane euro.
Prin extinderea terminalului plecari internationale cu 19.600 metri patrati, suprafata va creste la 38.600 metri patrati, permitand dublarea capacitatii aeroportului in ceea ce priveste gestionarea plecarilor.

Investitia in extindere se ridica la 52 de milioane de euro si se adauga celei de 60 de milioane de euro in terminalul Finger, inaugurat in martie 2011.

„In primele zile ale lunii noiembrie va fi inaugurata extinderea terminalului de plecari internationale. Va fi deschisa si noua zona de sosiri zboruri Schengen si Internationale pe o suprafata de 2.500 metri patrati, care va permite procesarea pasagerilor si bagajelor, cu o dublare a capacitatii. Terminalul de curse interne va fi inlocuit de o zona de sosiri zboruri Schengen si Internationale”, a declarat Valentin Iordache, director de comunicare Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB), in cadrul CEE Airports&Airlines Forum 2012, organizat de Medien Conferences.

Extinderea terminalului inseamna 52 de ghisee check-in, care se adauga celor 52 existente si 8 porti de imbarcare pentru zboruri domestice (Schengen), care se vor adauga celor 24 existente in terminalul Finger. De asemenea, spatiile comerciale vor fi functionale la data inaugurarii.

Capacitatile finale ale terminalelor de pasageri de la Aeroportul Henri Coanda sunt: 4.500 de pasageri pe ora de varf, 104 ghisee check-in, 32 de porti de imbarcare, 48 ghisee ticketing, 6 benzi bagaje sosiri, 6 milioane de pasageri pe an capacitate.

„La un nivel de servicii C pentru Aeroportul Henri Coanda capacitatea va fi undeva intre 11,5-12,5 milioane de pasageri pe an. Avem capacitate suficienta pentru ca in urmatorii ani sa nu vina din nou aglomeratia peste noi”, a mai spus Iordache.

Estimarile pentru anul acesta sunt un trafic de 7,7 milioane de pasageri pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni. La nivelul tarii, traficul de pasageri va fi de circa 15 milioane.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB), care cuprinde Aeroporturile Henri Coanda Otopeni si Aurel Vlaicu Baneasa, a inregistrat in anul 2011 un trafic total de 7.448.354 de pasageri, in crestere cu 5,9% fata de anul 2010.

Traficul aerian la nivelul Romaniei a depasit anul trecut 11 milioane de pasageri. Din traficul total, 90% este realizat de aeroporturile Otopeni, Timisoara si Cluj.

Aeroportul Bucuresti Otopeni, cel mai mare din Romania, ocupa locul 58 in UE dupa numarul pasagerilor care il tranziteaza anual.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri