Compania aeriana Wizz Air, unul dintre cei mai mari jucatori low-fare, low-cost din Europa Centrala si de Est, lanseaza trei noi rute aeriene din Bucuresti catre Geneva, Oslo si Alghero (Italia), odata cu avansul numarului de pasageri transportati de catre operatorul aerian.
Cele trei noi rute vor fi operate initial de doua ori pe saptamana si vor incepe in mai 2013 cu tarife pornind de la doar 92 de lei, spre destinatia de vara Alghero (Sardinia) si 142 de lei spre centrele de afaceri Geneva si Oslo Torp.

Noile rute vor fi operate intr-o prima faza de doua ori pe saptamana iar rezervarile pot fi facute in perioada imediat urmatoare, a spus Gyorgy Abran, chief commercial officer la Wizz Air. "Credem ca acestea (noile rute - n.r.) vor sustine business-urile locale si profesionistii care lucreaza peste granite. Wizz Air stimuleaza traficul aerian romanesc si cresterea numarului de pasageri, sustinand totodata si numarul de locuri de munca, din si in jurul celor cinci aeroporturi deservite de Wizz Air".

Wizz Air estimeaza in acest an o crestere a numarului de pasageri din si spre Romania, de la 2,8 milioane la peste 3 milioane. De altfel, potrivit companie, cresterea anuala a numarului de pasageri transportati a fost de 85%. "Numai in Bucuresti am avut anul trecut 1,5 milioane de pasageri, inspre si dinspre Capitala", a mai spus seful Wizz Air.

Operatorul Wizz Air este cea mai mare companie low cost din Europa Centrala si de Est si opereaza o flota de 39 de aeronave Airbus A320 din 16 baze in noua tari din regiune si peste 250 de rute. Numarul de nagajati ai companiei a ajuns la 1.500 de persoane, iar pentru acest an, operatorul aerian estimeaza ca va transporta aproximativ 12 milioane de pasageri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri