Hotelurile din New York fac fata cu greu cererii in urma uraganului Sandy, numerosi localnici ale caror locuinte au fost afectate cautand cazare la concurenta cu alergatorii sositi pentru maratonul din acest weekend, anulat intre timp, transmite Bloomberg.
"Camerele pentru maraton au fost inchiriate acum cateva luni. Este voarte dificil si frustrant sa fim nevoiti sa refuzam locuitori din oras sau din suburbii", a declarat o receptionera de la DoubleTree by Hilton Hotel Metropolitan, din Manhattan, scrie Mediafax.

Aproximativ 10% din cele 775 de camere ale hotelului sunt ocupate de persoane sosite in New York pentru maraton inainte de anuntul oficial privind anularea evenimentului.

Maratonul ING New York City Marathon programat pentru duminica a fost anulat, potrivit unui comunicat transmis de organizatori si primarul Michael Bloomberg.

Cele trei mari aeroporturi din New York si-au reluat miercuri si joi activitatea, iar alergatorii, insotitorii si invitatii lor incepusera deja sa ajunga la New York inaintea anuntului de sambata.

Mai mult, hotelurile din Manhattan sunt oricum ocupate in buna masura de angajati ai marilor banci care inchiriaza camere in zona, in timp ce multi locuitori din oras si din suburbii cauta cazare, propriile locuinte fiind avariate de rafalele de vant si inundatiile provocate de uragan.

Totodata, mai multe hoteluri din oras au fost obligate sa evacueze invitatii si sa-si suspende activitatea din cauza avariilor provocate de furtuna.

In medie, maratonul din New York "umple" 40.000 de camere de hotel pe zi, timp de 5-7 zile in perioada evenimentului sportiv, potrivit biroului de marketing al metropolei. Primarul Michael Bloomberg a descris recent maratonul drept "o contributie importanta la economia locala". In 2010, intrecerea a generat un castig economic de 340 milioane de dolari pentru New York, potrivit unui studiu comandat de organizatori.

Reprezentantii Marriott International au declarat pentru Bloomberg ca grupul a pierdut temporar 600 de camere in New York, iar hotelurile care isi desfasoara normal activitatea fac fata cu greu cererii.

Echipa de fotbal american Pittsburgh Steelers, care joaca in acest weekend in deplasare cu New York Giants, nu a reusit sa gaseasca cazare in perioada meciului. Astfel, echipa va sosi si va pleca par avion in ziua meciului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri