Traficul aerian low-cost de la Baneasa a fost preluat de catre Aeroportul Henri Coanda-Otopeni deoarece fostul prim-ministru avea "casa pe pista", sustine premierul Victor Ponta, care a aratat ca de fiecare data cand venea la aeroport se ingrozea de aglomeratie si cozile la ghisee.
Prezent la inaugurarea noului terminal pentru plecari al Aeroportului Henri Coanda-Otopeni, premierul a discutat cu directorul aeroportului si s-a interesat de volumul actual al traficului aerian, scrie Mediafax.

"Era jale de cand ati mutat low-costurile. Pentru ca avea primul-ministru casa pe pista, s-au mutat toate low-costurile aici si acuma toata lumea se inghesuia. Sa nu-si mai faca niciun oficial casa in cazurile astea, va rog, ca nu mai putem sa-l mutam si pe asta", i-a spus Ponta directorului aeroportului.

Presa a relatat anterior ca fostul prim-ministru Mihai Razvan Ungureanu locuieste in cartierul Henry Coanda din orasul Voluntari, in apropierea uneia dintre pistele Aeroportului Baneasa.

Ponta a declarat totodata ca, la inceputul acestui an, cand Aeroportul Baneasa s-a inchis pentru cursele de pasageri, de fiecare data cand venea la Aeroportul Otopeni se ingrozea de aglomeratie.

"La inceputul acestui an, cand Aeroportul Baneasa s-a inchis pentru cursele de pasageri si pentru companiile care s-au mutat aici, de fiecare data cand veneam la aeroport ma ingrozeam de aglomeratie, de cozi, de pana la urma de nervozitatea pasagerilor. Sper ca de astazi aeroportul de aici din Bucuresti sa inceapa cu adevarat sa fie un aeroport european. Imi doresc in acelasi timp sa vad cat mai multe locuri in care Romania are aeroporturi care indeplinesc criteriile Schengen si indeplinesc standardele europene, fie ca e vorba de Cluj, de Timisoara, dar imi doresc la fel de mult sa vad la Iasi un asemenea aeroport sau la Craiova", a spus Ponta.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a inaugurat noul Terminal Plecari al Aeroportului International Henri Coanda Bucuresti.
Lucrarile de constructie a acestui obiectiv de investitii au demarat in iulie 2011 si au fost finalizate in 17 luni.

Terminalul a fost proiectat pentru a raspunde cerintelor impuse de aderarea Romaniei la spatiul Schengen, deservind totodata toate cursele interne, ai caror pasageri au la dispozitie servicii high class, inclusiv un salon VIP, amplasat langa portile de imbarcare.

Noul terminal dubleaza capacitatea de procesare a aeroportului, adaugand inca 52 de ghisee de check-in la cele 52 existente in prezent, pasagerii avand posibilitatea de a efectua formalitatile de imbarcare inclusiv la 8 noi dispozitive de self check-in.

Valoarea investitiei pentru realizarea noului terminal este de 52 milioane euro, finantarea asigurandu-se din sursele proprii ale Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri