Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului va promova Festivalul si Concursul International ”George Enescu”, iar Romania, ca destinatie de turism, va fi promovata in contextul organizarii editiei 2013 a festivalului.

Parteneriatul pentru indeplinirea acestui obiectiv si viitoarele actiuni comune au fost stabilite prin incheierea unui protocol de colaborare intre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si Ministerul Culturii si Patrimoniului National.

Protocolul prevede ca MDRT sa promoveze Festivalul in cadrul actiunilor de marketing turistic pe care le deruleaza in mod curent. Totodata, colaborarea se refera si la promovarea de itinerarii culturale aferente evenimentului, a muzeelor, caselor memoriale, asezamintelor culturale, avand tematica „George Enescu”.

Astfel de actiuni se refera la asigurarea unui spatiu dedicat promovarii Festivalului in standul Romaniei organizat de MDRT la targurile si expozitiile turistice la care participa, la organizarea de vizite de documentare tematice, in Romania, pentru diverse categorii de publicuri, la includerea evenimentului si a obiectivelor turistice tematice in propriile materiale de informare - brosuri, pliante, CD-uri - in special in cele destinate promovarii turismului cultural, si la alte instrumente de marketing turistic gestionate de reprezentantele MDRT din strainatate.

In acelasi timp, Ministerul Culturii acesta va asigura realizarea, de catre organizatorul evenimentului, a materialelor de promovare a evenimentului - cataloage, brosuri, pliante, postere, ghiduri, materiale audio-video, CD- uri, DVD-uri, dar si promovarea brandului de turism al Romaniei, prin inserarea in propriile materialele editate cu prilejul Festivalului, stabilirea acelor itinerarii tematice care sa fie promovate si participarea la evenimentele organizate de MDRT, prin sustinerea de prezentari cu privire la Festival.

Actiunile punctuale in cadrul carora MDRT si MCPN vor colabora in baza acestui protocol vor fi stabilite in urmatoarele saptamani de directiile de specialitate din cele doua ministere.

Cea de-a XXI-a editie a Festivalului si Concursului International "George Enescu” se desfasoara, in perioada 1-28 septembrie 2013, la Bucuresti. Guvernul Romaniei, prin Ministerul Culturii si Patrimoniului National, este producator, iar Primaria Municipiului Bucuresti, Societatea Romana de Radiodifuziune, Societatea Romana de Televiziune au calitatea de co-producatori. Festivalul a avut deschiderea oficiala in data de 4 septembrie 1958, la trei ani dupa moartea lui George Enescu, marcand debutul celei mai importante manifestari muzicale internationale gazduite de Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri