Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT) si Ministerul Educatiei si Cercetarii au incheiat un protocol de colaborare care isi propune obiective si activitati comune in privinta derularii excursiilor cu elevii.
ANAT a demarat, anterior, o campanie impotriva concurentei neloiale si ilegal desfasurate pe piata de turism din Romania, pentru respectarea si aplicarea prevederilor legale in privinta rezervarii de servicii turistice si pentru educarea publicului consumator.

In cadrul acestei campanii, asociatia a avertizat publicul larg impotriva riscurilor ofertelor chilipir de pe site-urile de cupoane si reduceri, care ofera vacante care nu exista, si impotriva excursiilor derulate, in afara conditiilor legale, de catre persoane fizice sau juridice care nu sunt abilitate sa desfasoare o asemenea activitate.

In acest sens, ANAT si Ministerul Educatiei au incheiat un protocol de colaborare prin care vor elabora un set de proceduri punctuale de achizitionare a pachetelor de servicii turistice de catre unitatile de invatamant, inspectoratele scolare judetene - pentru excursiile ce se vor derula cu elevii. Aceste proceduri ce vor cuprinde, obligatoriu, incheierea unui contract cu o agentie de turism, care sa fie detinatoare a licentei de turism si a politei de asigurare a serviciilor turistice, conform legislatiei in vigoare.

Totodata, ANAT si MEC vor colabora in domeniul derularii activitatii de practica in unitatile din turism si a cursurilor de formare in domeniul turismului, destinate elevilor i cadrelor didactice si vor face demersuri de atragere a fondurilor europene alocate prin programe finantate de Uniunea Europeana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri