Compania aeriana low-cost Wizz Air a transportat anul trecut 2,76 milioane de pasageri din si spre Romania, numarul de pasageri la nivel international fiind de 12 milioane, in crestere cu 12% fata de anul anterior.
In 2011, Wizz Air a devenit cel mai mare transportator aerian din Romania, cu 2,7 milioane de pasageri, in timp ce operatorul aerian de linie Tarom a inregistrat 2,19 milioane de pasageri.

Wizz Air are in plan sa achizitioneze noi aeronave in 2013 si sa creasca numarul de pasageri transportati la 13,5 milioane.

Compania si-a dezvoltat anul trecut reteaua de transport de la 203 la mai mult de 250 de rute extinzandu-si operatiunile in 29 de tari prin operarea de zboruri si catre Georgia, Israel, Slovenia si Elvetia.

Gradul mediu de incarcare pe cele aproximativ 80.000 de zboruri operate a depasit 85%, confirmand popularitatea tarifelor mici promovate de companie.

“Vom continua sa ne extindem operatiunile adaugand noi piete si noi aeroporturi retelei noastre de rute in 2013”, a declarat Jozsef Varadi, chief executive officer Wizz Air.

Wizz Air opereaza o flota de 39 aeronave Airbus A320 de la 16 baze, pe 250 de rute care asigura legatura intre 83 de destinatii din 29 de tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri