Wizz Air va deschide la Budapesta un centru de training incepand din martie 2013.
Centrul de pregatire Wizz Air va cuprinde un simulator de zbor A320, o reprezentare a facilitatilor cabinei si un instructaj in caz de incendiu, reprezentand o investitie de 15 milioane euro pentru o perioada de 10 ani.

Echipamentul modern se va afla la Aeroportul din Budapesta si va permite Wizz Air sa-si desfasoare 90% din trainingurile echipajului la Budapesta.

Operarea noului centru de training va crea locuri de munca atat in sectorul aviatic cat si in industria turistica din Budapesta.

Pentru acest centru de pregatire si simulatorul de zbor din Budapesta, Wizz Air colaboreaza cu FSC (Flight Simulation Company), companie specializata in traininguri de zbor din Amsterdam. Parteneriatul asigura faptul ca centrul de pregatire Wizz Air va fi operat in Budapesta pentru urmatorii 10 ani.

“In aceasta vara vom avea o forta de munca internationala de 500 de piloti si 1000 de insotitori de zbor ce vor fi instruiti in mod continuu. Aceste numere se pot dubla in urmatorii 5-6 ani ca rezultat al expansiunii Wizz Air permanente. In trecut, trainingurile echipajului de zbor nu puteau fi facute in Ungaria”, potrivit lui Jozsef Varadi, CEO Wizz Air.

Wizz Air este cea mai mare companie aeriana low-fare, low-cost din Europa Centrala si de Est si opereaza o flota de 39 aeronave Airbus A320 de la 16 baze, pe 250 de rute care asigura legatura intre 83 de destinatii din 29 de tari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri