Inchiderea teraselor la ora 22.00 va falimenta Centrul Istoric din Bucuresti, singurul obiectiv important al turismului de divertisment din Capitala, sustine Dan Matei Agathon, presedintele Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii (FPTS).
.
"Propunerea reprezinta o intoarcere la comunism cand restaurantele se inchideau exact la 22.00 pentru ca dusmanii poporului sa nu comploteze impotriva regimului. Turistii, fie romani, fie straini, nu sunt dusmanii Bucurestiului si ar trebui incurajati sa vina, sa stea si sa cheltuie cat mai mult in Centrul Istoric, nu sa fie izgoniti pentru ca s-a inchis programul", se arata intr-un comunicat al FPTS.

Potrivit sursei citate, in prezent Centrul Istori a reusit sa devina un nume de referinta in turismul romanesc si sa atraga turisti straini, iar inchiderea teraselor la ora mentionata ii va indeparta pe acestia din urma.

"Imediat s-a gasit o modalitate de a bloca activitatea de aici si de a readuce cenusiul si banalul intr-o zona care atragea tocmai prin atmosfera de veselie a noptilor tarzii care creeaza impresia ca in acest loc nu se doarme niciodata. Ne vom intoarce la Bucurestiul pustiu si intunecat in care nimeni nu va dori sa iasa din casa dupa ora 22.00 pentru ca nu are unde se duce. Si in care turistii nu vor mai veni pentru ca marea atractie a Centrului Istoric va deveni ceva aidoma celebrului bar de zi de odinioara", conform FPTS.

Incasarile din Centrul Istoric, de circa 150 de milioane de euro anual, se vor reduce la un sfert daca aceasta propunere de inchidere a teraselor va fi aprobata, iar multe dintre planurile de dezvoltare si de renovare din zona vor fi anulate, subliniaza Federatia.

De asemenea, FPTS trage un semnal de alarma asupta chiriile imense din aceasta zona, care nu vor mai putea fi acoperite doar din activitatea de zi, iar in acest context multe dintre locatii se vor inchide.

"Asa arata viitorul Centrului Istoric in perspectiva inchiderii teraselor si a limitarii lor, un proiect din care va pierde toata lumea pentru ca sa nu castige nimeni nimic. Isi imagineaza cineva cum ar fi reactionat spaniolii care au cantat toata noaptea in Centrul Istoric cu ocazia Finalei Europa League din luna mai a anului trecut daca chelnerii i-ar fi trimis la culcare de cu seara pe motiv de inchidere a teraselor?", se mai arata in comunicatul Federatiei.

Federatia Patronatelor din Turism si Servicii (FPTS) solicita Primariei Capitalei sa r la acest proiect de falimentare a Centrului Istoric si la adoptarea unei atitudini de incurajare a turismului de divertisment din aceasta zona care si-a dovedit deja viabilitatea nu doar pentru turistii romani, ci si pentru cei straini.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri