Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a inregistrat anul trecut pe cele doua aeroporturi ale Capitalei - Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa-Aurel Vlaicu - un trafic total de 7.547.465 de pasageri si 98.592 miscari aeronave (aterizari si decolari).
Fata de anul 2011, numarul pasagerilor care au tranzitat cele doua aeroporturi ale Capitalei in 2012 a inregistrat o usoara crestere, de 1,33%.

Anul trecut, 84% din numarul total al pasagerilor Aeroportului Henri Coanda a avut ca origine sau destinatie aeroporturi din statele Uniunii Europene, iar 68% – aeroporturi din statele Schengen.

Pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti opereaza 32 de companii aeriene, care transporta pasageri catre 68 de destinatii. In anul 2012, pe AIHCB au inceput sa opereze doua noi companii aeriene: TAP Portugal si Flydubai.

Incepand cu 25 martie 2012, companiile Blue Air, Wizz Air si Germanwings si-au transferat operarea curselor aeriene de pe Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti si-a inceput activitatea la data de 11 februarie 2010 si asigura coordonarea operationala si managementul celor doua aeroporturi ale Capitalei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri