Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" din Bucuresti atrage sute de mii de vizitatori si incaseaza cateva milioane de lei, in urma modernizarii care s-a incheiat in septembrie 2011.
Lucrarile de modernizare a expozitiei permanente a Muzeului Antipa au inceput in februarie 2009, institutia fiind inchisa pentru public timp de doi ani si jumatate, timp in care au fost investite 13 milioane de euro din bugetul Ministerul Culturii.

In primul an de activitate, respectiv in intervalul 11 septembrie 2011 - 30 septembrie 2012, muzeul a avut aproximativ 510.000 de vizitatori si venituri in valoare de aproximativ 5,5 milioane de lei, potrivit datelor furnizate la solicitarea Wall-Street.ro.

Din numarul total de vizitatori 9.631 de persoane au luat parte la programele de stiinta si educatie.

Pretul biletelor, neschimbat

Pretul biletelor noastre de vizitare a ramas neschimbat de la vernisarea din 2011 si pana in prezent, fiind de 20 de lei pentru adulti, 10 lei pentru pensionari si 5 lei pentru elevi si studenti.

Prescolarii si persoanele cu dizabilitati, ca si cele defavorizate social, beneficiaza de intrare gratuita. De intrare gratuita beneficiaza, in timpul vacantelor scolare, si toti elevii.

Evolutia din 2012

Pe parcursul anului trecut, Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" a fost vizitat de aproximativ 395.000 de persoane, iar incasarile totale s-au ridicat la 3,25 milioane de lei.

Din numarul total de vizitatori circa 367.000 au ales expozitia permanenta, iar 27.790 au participat la programe educationale.


2013 optimist

"Datorita celor doua expozitii temporare de mare impact la public pe care le vom organiza cu parteneri straini si romani ne asteptam la o crestere cu cel putin 30% a numarului de vizitatori fata de perioada primului semestru din 2012. In mod firesc, si incasarile se vor majora. Ne asteptam ca in continuare sa atragem vizitatori din tara, urmarind insa si imbogatirea ofertei culturale a Muzeului in scopul fidelizarii si atragerii continue a publicului bucurestean", au declarat reprezentantii muzeului.

Potrivit acestora, cifrele inregistrate de muzeu pot creste prin marirea atractivitatii si ineditului evenimentelor organizate, a calitatii campaniilor de promovare a evenimentelor, precum si datorita bugetului public alocat muzeului in acest an. De asemenea, reprezentantii muzeului isi propun sa atraga sponsori si parteneri chiar si in acesta perioada economica grea, iar un alt factor care ar putea duce la crestere incasarilor muzeului poate fi "relansarea agentiilor de turism in controlul turismului scolar".

Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" gazduieste un patrimoniu de peste 2 milioane de piese, dintre care unele unicate la nivel mondial, grupate in peste 130 de tipuri de colectii – de la roci demne de un muzeu de geologie, trecand prin fosile arhaice pana la omul modern si fauna si flora Romaniei si a altor locuri din lume. Muzeul are 53 de angajati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri