FBI investigheaza acuzatii de coruptie impotriva unei subsidiare din Marea Britanie a concernului aerospatial european EADS in legatura cu un contract in Arabia Saudita, potrivit cotidianului Financial Times.
Autoritatile americane, care au amendat in trecut cu sume mari companii din afara SUA care au incalcat legile americane, nu au decis inca daca vor lansa o ancheta impotriva diviziei GPT Special Management Systems a EADS, potrivit Mediafax.

FBI a discutat cu un martor si a intrat in posesia unor documente legate de acuzatiile ca GPT ar fi mituit militari sauditi de rang inalt cu masini de lux. De asemenea, GPT ar fi derulat plati nejustificate de 11,5 milioane de lire sterline catre conturi din Insulele Cayman. GPT vinde echipamente de comunicatii Arabiei Saudite prin intermediul Ministerului Apararii din Marea Britanie.

EADS a transmis Financial Times ca grupul nu a fost contactat de FBI sau alta agentie americana in privinta GPT.

Interesul SUA vine in pofida unei investigatii derulate deja de Biroul pentru Fraude Majore din Marea Britanie.

Potrivit unor documente la care jurnalistii Financial Times au obtinut acces, GPT a efectuat plati nejustificate catre conturi din Insulele Cayman in perioada 2007-2010. Noua legislatie impotriva mitei a intrat in vigoare in Marea Britanie in 2011.

Un director EADS a atras atentia, in interiorul grupului, timp de mai multi ani asupra unor posibile incalcari ale legii la GPT. Un alt director a intrat in posesia emailurilor si a unor documente si a anuntat autoritatile britanice la inceputul anului 2011.

EADS a afirmat ca ancheta proprie nu a relevat nicio incalcare a regulilor. In vara anului trecut, Biroul pentru Fraude Majore a deschis o ancheta penala in acest caz.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri