Aproape 28.000 de romani vor sarbatori Valentine's Day in diverse statiuni din tara si vor cheltui pe servicii turistice aproximativ 2 milioane de euro, potrivit datelor Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), scrie Mediafax.
Astfel, pentru acest sfarsit de saptamana, hotelierii si proprietarii de pensiuni s-au intrecut in oferte. Daca la cazare se discuta despre camere impodobite cu petale de trandafiri, paturi decorate cu inimioare din petale de trandafiri, sampanie si fursecuri in camera, bucatariile restaurantelor au conceput meniuri speciale pentru indragostiti.

Pe litoral, hotelierii nu s-au inghesuit cu oferte speciale pentru Ziua Indragostitilor, dar exista cateva unitati de cazare, majoritatea de patru stele, care asteapta cuplurile care vor sa petreaca 2-3 zile la malul marii alaturi de persoana iubita.

Cele mai multe rezervari sunt facute pentru Valea Prahovei, unde, in acest weekend, gradul de ocupare se apropie de 80%, fata de 60-70% in mod normal.

Tarifele pornesc de la 150 de lei pachetul de cazare pentru o noapte cu mic dejun si cina festiva, ajungand pana la 900 de lei pentru doua nopti de cazare, mese si cina festiva.

"Numarul de rezervari facute pentru acest sfarsit de saptamana se apropie de 28.000 de turisti, care vor cheltui in medie doar pentru servicii turistice (cazare si masa), aproximativ 300 de lei de persoana, suma totala care va fi incasata de operatorii de turism fiind estimata la 8,4 milioane de lei (1,9 milioane de euro)", a declarat Dragos Raducan, vicepresedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc.

Valentine's Day ocupa locul opt in topul sarbatorilor care atrag turisti, dupa Revelion, 1 Mai, Paste, Craciun, Sf. Andrei si 1 Decembrie, Adormirea Maicii Domnului si 8 Martie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri