Airbus a decis sa echipeze noile aeronave A350 cu baterii standard, in loc de cele cu litiu-ion, dupa ce toate avioanele Boeing 787 au fost retinute la sol, la nivel mondial, din cauza mai multor incidente provocate de probleme ale bateriilor, relateaza Bloomberg.
Decizia are rolul sa protejeze programul de constructie a avioanelor A350 si sa evite eventualele intarzieri in procesul de certificare, a anuntat constructorul european de avioane, potrivit Mediafax.

Primul zbor test al unui A350 este programat la jumatatea acestui an, aeronavele urmand sa intre in exploatare in a doua parte a lui 2014.

Airbus intentioneaza sa continue testele bateriilor litiu-ion, dat considera ca cele cu cadmiu si-au dovedit siguranta.

Constructorul de avioane a tinut sa precizeze ca arhitectura bateriilor pentru A350 difera de cea a bateriilor pentru Dreamliner 787, dar nu a dorit sa isi asume riscul de a continua cu o noua tehnologie, in timp ce expertii nu au reusit sa identifice originea defectiunilor aparute la bordul 787.

Boeing intentioneaza sa foloseasca in continuare baterii litiu-ion si a precizat ca nu a aflat nimic in timpul investigatiilor care sa justifice o alta decizie.

Ambii producatori de avioane au dorit sa foloseasca baterii litiu-ion intrucat sunt mai usoare si ocupa jumatate din spatiul necesar pentru bateriile cu cadmiu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri