Peste 200 de corpuri umane reale vor fi expuse in cadrul Muzeului National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”, in cadrul evenimentului “The Human Body”, aflat la prima editie in Romania.
Expozitia se deschide pe data de 22 martie si va fi deschisa publicului pana pe data de 30 iunie, zilnic, de marti pana duminica inclusiv, intre orele 10.00 – 20.00.

Exponate iesite din comun au fascinat deja peste 20 de milioane de vizitatori din intreaga lume, fiind prezentate in orase precum: Londra, Amsterdam, Barcelona, Bratislava, Budapesta, Dublin, Kiev, Lisabona, Madrid, Praga, Torino, Viena, Oostende.

"Expozitia «The Human Body» isi propune sa schimbe modul in care vizitatorii percep corpul uman, oferind romanilor, in premiera, o sansa unica de a-si privi organismul prin ochii unui chirurg. Nu in ultimul rand, scopul expunerii este si acela de a-i determina pe vizitatori sa-si respecte si sa-si ingrijeasca organismul, acordand atentie felului in care aleg sa traiasca", spun organizatorii.

Corpurile umane prezentate in cadrul expozitiei „The Human Body” au fost donate, in conformitate cu legislatia chineza, catre Dalian Hoffen Bio-technique Laboratory, sunt nerevendicate, iar moartea lor a survenit din cauze naturale.

Institutul cerceteaza si dezvolta tehnica plastinatiei pentru conservarea corpurilor umane, furnizand exponate scolilor de medicina, dar si vizitatorilor muzeelor, in scop educational. Prin plastinatie, tesutul uman este conservat definitiv prin tratarea cu cauciuc siliconic lichid. Rezultatul final este un organ sau un organism uman cauciucat, perfect conservat pana la nivel celular, si in mod definitiv.

Un bilet de inttrare la expozitie pentru adulti costa 50 lei de persoana, de marti pana vineri, iar in week-end intrarea costa 60 lei de adult. Pensionarii sau studentii pot intra la expozitie cu 40 lei de persoana, in intervalul marti - vineri, iar in week-end, acestia vor plati 50 lei pentur un bilet. Copiii cu varsta cuprinsa intre 7 si 18 ani platesc 32 de lei pentru un bilet, de marti pana vineri, iar sambata si duminica accesul lor se taxeaza cu 40 lei de persoana. In cazul grupurilor care au mai mult de 10 copii, intrarea la expozitie costa 30 lei de persoana.

De asemenea, sunt disponibile si abonamente.

Sursa foto: Eventim

Sursa foto: Eventim.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri