British Museum ocupa primul loc in topul celor mai vizitate muzee britanice in anul 2012, o performanta reusita de aceasta institutie londoneza pentru al saselea an consecutiv, gratie celor 5,6 milioane de vizitatori care i-au calcat pragul anul trecut, informeaza bbc.co.uk.
Topul a fost realizat de reprezentantii ALVA (The Association of Leading Visitor Attractions).

La British Museum, expozitia dedicata artistului Grayson Perry, laureat al prestigiosului Turner Prize, care a explorat profunzimile muzeului si a prezentat 170 de obiecte alaturi de 30 de creatii ale sale, a fost partial responsabila cu mentinerea acestei institutii pe primul loc in topul celor mai populare atractii de gen din Marea Britanie, scrie Mediafax.

Totusi, cei 5,6 milioane de vizitatori reprezinta o scadere cu 4,7% fata de anul trecut.

Pe locul al doilea s-a clasat muzeul Tate Modern, cu 5,3 milioane de vizitatori. Retrospectiva dedicata artistului Damien Hirst a contribuit la cresterea cu 9% a numarului de vizitatori pentru acest muzeu.

Locul al treilea a revenit muzeului National Gallery, care a fost vizitat de 5,1 milioane de persoane in 2012.
Urmatoarele locuri sunt ocupate de Natural History Museum (5,02 milioane de vizitatori) si Victoria and Albert Museum (3,2 milioane de vizitatori).

Vizitatorii au fost pentru o scurta vreme "deturnati" din centrul Londrei, in perioada Jocurilor Olimpice 2012, insa, potrivit directorului ALVA, Bernard Donohue, turistii au revenit in centrul capitalei britanice "aproape imediat" dupa incheierea competitiei.

Desi Jocurile Olimpice si Jocurile Paralimpice au afectat numarul de vizitatori din centrul Londrei pentru o scurta perioada, vremea a fost factorul cu cel mai mare impact asupra numarului de turisti in anul 2012.
Din cele 30 de atractii muzeale - al caror numar total de vizitatori a scazut cu 10% in 2012 -, 27 sunt gradini sau atractii si spatii muzeale in aer liber.

Sursa foto: www.britishmuseum.org

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri