Autorizatia de construire pentru complexul Aqua Parc ce ar fi urmat sa fie realizat in Parcul Tineretului, pe o suprafata de 53.000 de metri patrati, a fost anulata irevocabil de Curtea de Apel Bucuresti, in urma unei actiuni depuse de Asociatia "Salvati Bucurestiul".
In 13 septembrie 2011, Asociatia "Salvati Bucurestiul" a cerut in instanta anularea autorizatiei de construire pentru complexul Aqua Parc.
Reprezentantii asociatiei sustin ca Aqua Parc urma sa fie realizat pe 53.000 de metri patrati, din care peste jumatate din suprafata ar fi fost acoperita cu piscine, restaurante si parcari auto, cu incalcarea interdictiei legale de construire pe spatiul verde, scrie Mediafax.

Investitia era, conform autorizatiei de construire, de 30,5 milioane de lei, au mai spus reprezentantii asociatiei. In acest sens, investitorul a contractat un imprumut bancar in vederea finantarii proiectului, pierderile suferite fiind de ordinul catorva sute de mii de euro. Asociatia "Salvati Bucurestiul" incurajeaza investitorul sa se indrepte in justitie pentru recuperarea pagubei impotriva tuturor emitentilor actelor ilegale.

"Numai asa se poate stopa atitudinea iresponsabila a primariilor din Bucuresti in eliberarea actelor necesare investitiilor imobiliare. Numai asa se poate crea un cadru investitional corect in Bucuresti", au precizat, luni, reprezentantii Asociatiei "Salvati Bucurestiul", intr-un comunicat de presa.

Tribunalul Bucuresti a anulat, pe 4 iulie 2012, autorizatia de construire nr. 86/51652/08.03.2011 emisa de Primaria Sectorului 4 si, in parte, Hotararea Consiliului Local al Sectorului 4 nr.78/31.08.2009, in ceea ce priveste pozitia 4 din anexa, privind PUD-ul pentru imobilul din Bucuresti, strada Secerei nr. 53 - 57, investitia Aqua Parc.

Primarul Sectorului 4, Consiliul Local si societatea Blue Ciel, avand calitatea de parati, au depus recursuri, pe care Curtea de Apel Bucuresti le-a respins ca nefondate, pe 14 martie, decizia de anulare a autorizatiei fiind irevocabila.

Printr-un contract de parteneriat public-privat din 29 aprilie 2009, Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti s-a asociat cu firma Blue Ciel pentru construirea Aqua Parc pe o suprafata de 52.800 de metri patrati din Parcul Tineretului.

Potrivit Asociatiei "Salvati Bucurestiul", contractul este ilegal intrucat un astfel de document trebuia aprobat obligatoriu de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Prin Hotararea Consiliului Local al Sectorului 4 numarul 78/31 august 2009 a fost aprobat Planului Urbanistic de Detaliu pentru investitia Aqua Parc din strada Secerei 53-57. In 8 martie 2011, primarul Sectorului 4 a emis autorizatia 86/51652 pentru construirea Aqua Parc.

La inceputul lunii mai 2011, beneficiarul a taiat aproximativ 300 de arbori si arbusti de pe terenul in cauza, fara aviz de defrisare, conform Fundatiei Eco-Civica, mai preciza Asociatia "Salvati Bucurestiul".

Sursa foto: Freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri