Hotelul Crillon, unul dintre cele mai mari hoteluri de lux din Paris, isi va scoate la licitatie cea mai mare parte a pieselor de mobilier si colectia de vinuri fine pentru a strange fonduri in vederea restaurarii, infomeaza Reuters.
Dupa plecarea ultimului client, in martie anul acesta, hotelul si-a inchis usile pentru o perioada de doi ani cat se estimeaza ca vor dura renovarile. Astfel, piese intregi de mobilier vor fi expuse pentru a fi licitate in perioada 18-22 aprilie, acestora adaugandu-li-se aproximativ 3.500 de loturi de covoare si draperii, scrie Mediafax.

De asemenea, cumparatorii care doresc sa recreeze ceva mai mult din atmosfera hotelului la ei acasa pot achizitiona si mobilier de la receptie, uniforme ale personalului si halate de baie.

"O vanzare ca aceasta este un moment unic, ca o cireasa de pe tort", a declarat Stephane Aubert, reprezentant al casei de licitatii Artcurial, in contextul in care vanzari de o asemenea amploare sunt foarte rare.

Una dintre vedetele licitatiei va fi o oglinda de bar sculptata, realizata, in secolul 20 de sculptorul francez Cesar, cel care a dat si numele premiului anual al industriei cinematografice franceze, echivalentul Oscarului. Reproduceri ale lucrarii sale sunt distribuite in intreaga lume. Pe sticla oglinzii de bar se afla semnatura artistului, acum protejata de o caseta din plexiglas, dupa ce prima semnatura, din grafitti, s-a sters. Cesar s-a intors pentru a-si semna din nou lucrarea, in 1998, chiar inainte de a muri.

Imagine emblematica pentru Place de la Concorde, hotelul Crillon a fost gazda a numeroase personalitati, de la constructia sa - prima data cu destinatie de locuinta privata a regelui Louis XV - in 1758. La primul etaj al cladirii, regina Maria Antoaneta lua lectii de muzica, urmand ca, ani mai tarziu, aceasta sa fie ghilotinata chiar in fata cladirii construite in stil neoclasic.

De la trasnformarea sa in hotel, in 1909, locul a gazduit personalitati precum Madonna, compozitorul Leonard Bernstein si fostul presedinte american Bill Clinton, cladirea fiind locul de formare a Ligii Natiunilor.

La licitatie va fi scoasa si o parte din vinoteca din crama hotelului si unde, spun cunoscatorii, s-ar afla si un coniac foarte rar Louis XIII Black Pearl Remy Martin, al carui pret de pornire ar putea fi de 7.000 de euro.

Profitul obtinut de pe urma licitatiilor vor fi folosite pentru modernizarea hotelului, fara insa a-i altera structura si stilul arhitectonic. Lucrarile vor dura, spun reprezentantii hotelului, pana in 2015.

Sursa foto: www.crillon.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri