Niciuna dintre statiunile de pe litoral nu este 100% pregatita sa primeasca turisti de 1 Mai, cele mai multe probleme fiind cu spatiile neamenajate dintre hoteluri, a declarat Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM, Turism si Mediu de Afaceri.

"Niciuna dintre statiuni nu este 100% pregatita. Din loc in loc, portiuni dintre hoteluri, cele de spatiu public, trotuare si zone verzi sunt neamenajate. Sunt si unele hoteluri care arata rau si a caror imagine o afecteaza si pe cea a hotelurilor care arata bine", a spus Grapini, prezenta pe litoral la un forum balnear, scrie Mediafax.

Ea a afirmat ca cel mai bine arata Mamaia, iar la polul opus sunt statiunile Olimp, Neptun, Saturn si cele din vecinatatea Mangaliei.

"In unele statiuni circa 10% din hoteluri nu sunt amenajate, in altele 20%... Niciodata, insa, de 1 Mai nu au fost toate hotelurile pline, deci nu va fi afectat fluxul de turisti", a spus ministrul.

Grapini considera ca preturile pe litoral in perioada 1 Mai - Paste sunt mici si accesibile turistilor.

"Din pacate, nu tot litoralul este pregatit pentru 1 Mai. Vrem sa vedem cum sa constrangem proprietarii de hoteluri, fara sa incalcam insa dreptul la proprietatea privata, sa nu strice imaginea vecinilor care au investit", a adaugatGrapini.

Peste 40.000 de turisti sunt asteptati sa petreaca pe litoral minivacanta de 1 Mai si Paste, preturile la cazare fiind cuprinse intre 45 de lei de persoana pentru o noapte la un hotel de doua stele si 220 de lei de persoana la un hotel de cinci stele din Mamaia.

Patronatele hoteliere si agentiile de turism au pregatit oferte speciale, specifice fiecarui eveniment, dar si pachete comune, care sa includa intreaga perioada 30 aprilie - 7 mai.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri