Litoralul va pune la dispozitia turistilor cu ocazia minivacantei de 1 Mai si Paste aproape 31.000 de locuri de cazare, o treime din cele aproximativ 93.000 de locuri clasificate de catre ministerul de resort, a anuntat luni Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc.
"Vremea buna anuntata de meteorologi pentru urmatoarea perioada de timp, dar si numarul mare de zile libere, vor duce la un numar sporit de turisti in acest an, in perioada 1- 6 mai", se arata intr-un comunicat al FPTR remis MEDIAFAX.

Cele mai multe locuri de cazare au fost rezervate, ca in fiecare an, in statiunea Mamaia, insa contrar unor afirmatii despre gradul de ocupare in proportie de 100% al statiunii, patronatul sustine ca mai sunt inca locuri libere.

In ceea ce priveste statiunile din Sudul Litoralului, sunt rezervate aproximativ jumatate din numarul de locuri clasificate.

"Din experienta anilor anteriori, multe din rezervarile romanilor se fac chiar in ziua de 1 Mai, direct la hoteluri. De asemenea, unitatilor de cazare clasificate li se vor alatura si unitatile neclasificate, o parte din ele fiind deschise si puse la dispozitia turistilor", se mai spune in comunicat.

In ceea ce priveste bugetul romanilor pentru petrecerea minivacantei de 1 Mai, reprezentantii FPTR apreciaza ca cei mai multi bani sunt alocati pentru distractii, deoarece deschiderea sezonului estival este asociata cu activitatile de "animatie" organizate pe litoralul romanesc.
Tarifele de cazare sunt acccesibile, incepand de la 35 lei/noapte la un hotel de 2 stele.

Ministrul delegat pentru IMM-uri si Turism, Maria Grapini, a declarat luni ca exista statiuni pregatite si hotelieri pregatiti pentru toti romanii care ar dori sa mearga la mare, iar in multe cazuri preturile sunt mai mici decat cele din Bulgaria si Grecia.

"Trebuie sa recunosc ca nu toate hotelurile sunt pregatite si aici avem o problema cu detinatorii de hoteluri care nu le-au mai ingrijit. Asta nu inseamna ca cei 30.000-40.000-50.000 de turisti care vor sa mearga de astazi sau de maine la mare nu gasesc locuri foarte bune. Am vizitat si camere, am vizitat si hoteluri, hoteluri de trei stele cu camere foarte ingrijite si cu un pret extraordinar de bun, spun eu", a spus Grapini.

Mamaia este cea mai pregatita statiune

"Dar nici aici nu este toata lumea pregatita. Nimeni nu vorbeste de Mangalia ca destinatie turistica. Sunt cateva hoteluri foarte bune. In cadrul fiecarei statiuni, in Saturn, sigur ca nu spun ca nu sunt locuri neamenajate, dar sunt hoteluri de foarte buna calitate in Saturn. Asa cum mai gasim ici-colo si in Olimp si in Neptun. Problema este ca statiunea in ansamblu ar fi trebuit delimitata ca zona de interes national si sa obligam proprietarii sa se alinieze la un plan urbanistic zonal. Daca nu vrea sa opereze in hotelul lui, este problema lui, dar trebuie sa aiba aranjat hotelul, fatada, spatiul verde, totul sa arate foarte bine pentru a nu-l deranja pe cel care si-a facut investitia", a explicat Grapini.

Ea spune ca este greu de estimat cati turisti vor veni anul acesta pe litoralul romanesc, insa a mentionat ca ministerul va continua promovarea Romaniei ca destinatie turistica de vara.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri