Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a obligat ROMATSA, printr-o decizie din 10 mai, sa reevalueze ofertele depuse pentru asigurarea salariatilor in cazul pierderii licentei, brevetului sau certificatului de functionare, in urma unei contestatii depuse de Omniasig VIG.
"Admite contestatia formulata de Omniasig VIG, in contradictoriu cu ROMATSA - Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian, anuleaza adresa de comunicare a rezultatului procedurii si raportul procedurii si obliga ROMATSA la reevaluarea ofertelor depuse (...) in termen de 10 zile de la comunicarea prezentei. Dispune continuarea procedurii de atribuire in cauza, prin punerea in aplicare a celor decise. Prezenta decizie este obligatorie pentru parti. Impotriva prezentei decizii se poate formula plangere in termen de 10 zile de la comunicare", se arata intr-o decizie a CNSC.

La inceputul lunii februarie, ROMATSA a publicat pe e-licitatie.ro un anunt de participare prin care solicita servicii de asigurare a salariatilor in cazul pierderii licentei, brevetului sau certificatului de functionare. Valoarea contactului a fost estimata la 3,85 milioane de lei pentru 12 luni, noteaza Mediafax.

Termenul de depunere a ofertelor a expirat la 28 martie.

ROMATSA a primit oferte de la Astra - 3,48 milioane lei si asocierea Omniasig VIG si BCR Asigurari de Viata VIG - 2,41 milioane de lei.

La 16 aprilie, autoritatea contractanta a informat participantii la licitatie ca oferta Astra a fost desemnata castigatoare. De asemenea, ROMATSA a anuntat asocierea Omniasig/BCR Asigurari de Viata ca oferta depusa este inacceptabila.

Prin contestatia depusa la 29 aprilie, Omniasig VIG a apreciat ca decizia prin care ROMATSA a descalificat oferta depusa este netemeinica si nelegala si a solicitat CNSC anularea acesteia, invocand mai multe argumente, unul dintre acestea fiind utilizarea de catre autoritatea contractanta a unui criteriu de calificare neprevazut in caietul de sarcini.

In perioada 2010-2012, Omniasig a asigurat salariatii ROMATSA in cazul pierderii licentei, brevetului sau certificatului de functionare, dupa ce castigat, in iulie 2010, o licitatie in acest sens, pentru suma de 3,3 milioane de lei, potrivit datelor www.e-licitatie.ro.

Aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor, ROMATSA a fost infiintata in anul 1991 si activeaza in domeniul serviciilor de trafic aerian, furnizate aeronavelor civile care survoleaza spatiul aerian al Romaniei.

Astra este liderul pietei locale a asigurarilor dupa veniturile aferente anului 2012. Urmatoarele doua locuri sunt ocupate de Omniasig VIG si Allianz-Tiriac Asigurari.

Anul trecut, subscrierile Astra au crescut cu 12,3%, la 1,13 miliarde de lei.

Actionarii Astra sunt The Nova Group Investments Romania SA - 72,68% si Epsilon Estate Provider SRL- 27,02%, ambele societati fiind controlate indirect de omul de afaceri Dan Adamescu.

Omniasig si BCR Asigurari de Viata sunt controlate de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), care detine pe piata romaneasca si Asirom.
Alaturi de ING Asigurari de Viata si Alico Asigurari Romania, BCR Asigurari de Viata este unul dintre primii trei asiguratori locali de profil.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri