Grupul timisorean MIR, cu activitatea in mai multe domenii, de la turism la imobiliare, care a investit 3,3 milioane euro in mai multe unitati de cazare din statiuni balneare, pune in asteptare alte investitii in domeniul hotelier, din cauza gradului scazut de dezvoltare a acestor zone, care reusesc cu dificultate sa atraga turisti.
Incepand din 2011, de cand a preluat sub contract managementul activelor Sind Tour Trading (STT), grupul MIR a demarat un program complex de investitii pentru modernizarea hotelurilor din statiuni balneare cu traditie.

Aceste investitii s-au concretizat in reabilitarea in intregime a hotelului Domogled din Baile Herculane, finalizata cu reclasificarea hotelului de la 2 la 3 stele. De asemenea, parte a aceluiasi proces investitional, au fost reabilitate si reclasificate 150 de camere din cadrul hotelului Dacia din Baile Herculane si 90 de camere din cadrul hotelului Montana din Covasna. Pana la 30 iunie va fi reabilitat strandul propriu al hotelului Muncel din Baile Felix.

"Vrem sa continuam investitiile si avem in plan extinderea portofoliului de unitati de cazare. Ne uitam dupa hoteluri vechi din statiuni balneare, pe care le putem reabilita, insa «cu o floare nu se face primavara». Realitatea este crancena, nu avem infrastructura, oamenii ajung cu greutate in multe dintre statiunile balneare. In plus, oamenii stau doua trei ore in hotel, la tratament, dar ulterior, dupa ce ies din hotel, nu mai au nimic de facut", a declarat Florin Dumitrescu, vice-presedinte grup MIR.

El sustine ca este necesar ca toti agentii economici din statiunile sa se asocieze, asa incat sa rezulte proiecte complexe, care sa creasca numarul turistilor, inclusiv a celor straini.

"Sunt putine statiuni balneare cu traditie in Romania in care s-au facut investitii serioase. Este nevoie de o asociere, insa, din pacate, in aceste zone sunt diversi hotelieri care nu se concentreaza pe investitii, insa sunt preocupati mai mult de ce se intampla cu «capra vecinului» si creeaza animozitati", a adaugat Dumitrescu.

Dumitrescu a reamintit ca daca in alti ani in statiunile balneare unele hoteluri erau dedicate turistilor straini, acum foarte putini mai vin in Romania pentru aceste destinatii.

Cati turisti aleg statiunile balneare din Romania

Anual, statiunile balneare sunt vizitate de mai putin de 200.000 de turisti, dintre care circa 3% sunt straini. Valoarea totala a pietei se ridica la 275 milioane de lei, din care 205 milioane de lei reprezinta biletele subventionate de stat.

In medie, romanii petrec 14 zile in statiuni balneare si aloca sub 1.300 de lei pentru un sejur la hoteluri de doua stele.

"Sunt afectiuni pentru care tratamentele ar dura peste 50 de zile pe an, insa romanii nu isi permit astfel de vacante. Businessul in domeniul balnear este profitabil doar daca procesezi volume mari", a mai spus Florin Dumitrescu, vice-presedinte grup MIR.

Grupul timisorean MIR reuneste investitii in domeniul hotelier si al restaurantelor, in imobiliare, constructii civile si proiecte de energie durabila. Sub titulatura de Tour MIR Invest se deruleaza activitatile turistice. Grup MIR, prin intermediul companiei subsidiare Tour MIR Invest, administreaza sub brandul by SOL Hotels trei categorii de activitati: managementul activelor proprii, reprezentate de hotelul si restaurantul Stejarul din incinta parcului dendrologic Bazosu Nou, managementul activelor turistice preluate in administrare de la terti pe baza de contract de management si dezvoltarea de proiecte turstice noi, reprezentativ fiind Orsova Yachting Club, un proiect care isi propune atragerea in Romania a turistilor care parcurg croaziere pe Dunare.

Compania Sind Tour Trading administreaza 7 hoteluri si 11 vile detinute de Sind Romania - CNSLR Fratia in 6 locatii: hotelurile Muncel din Baile Felix, Dacia si Domogled din Baile Herculane, Montana in Covasna, Somesul in Sangeorz Bai, vile si apartamente la Vidra si Voineasa precum si hotelurile Bradisor si Vidruta din Voineasa. Societatea ofera servicii de cazare, masa, tratament, tabere pentru studenti si elevi si programe sociale.

Sind Tour Trading a obtinut anul trecut un profit de 3,13 milioane de lei, dupa ce in 2011 inregistra pierderi de 2,2 milioane de lei. Pentru acest an, compania tinteste un castig de 4,7 milioane de lei.

Sursa foto: www.sindtour.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri