Insula Skiathos, parte din grupul Sporadelor din Marea Egee, este mai putin cunoscuta decat alte insule grecesti, ca Rodos, Creta sau Zakynthos, insa popularitatea sa este in crestere in ultimii ani. Skiathos atrage prin cele 69 de plaje, vegetatie si viata de noapte. Insula nu este una ieftina, insa cei pasionati de calatorii pot gasi si sejururi cu preturi bune.
Skiathos sau "Umbra lui Athos" are mai putin de 50 kilometri patrati (Bucurestiul are 228 kilometri patrati n.r.), 12 kilometri de sosea, in sudul insulei, si doar 3.500 de locuitori. Se lauda insa cu cele 69 de plaje cu nisip fin sau pietris, unitati de cazare in care turisti se simt bine si o bucatarie specifica, ce se claseaza in topul preferintelor multor turisti.

In Skiathos vin turisti in special din Marea Britanie, tarile scandinave, precum si o multime de romani, iar anual insula este vizitata de pana la 120.000 de turisti.

De aceea, cei care vor sa petreaca un sejur aici ar trebui sa isi rezerve vacanta inca de la inceputul anului, cand beneficiaza si de early booking.

Cat costa un sejur in insula Skiathos

Turistii care ajung in Skiathos au la dispozitie mai multe variante de unitati de cazare, de la vile intime la hoteluri de lux.

Astfel, cei care aleg un sejur de sapte nopti cu transport si cazare la vila platesc circa 400 de euro in aceasta perioada si 450 in varf de sezon, iar la un hotel de cinci stele cu mic dejun inclus pretul urca la circa 700 de euro in afara sezonului si pana la 900 de euro in lunile iulie-august.

De asemenea, cei care isi doresc lux, trebuie sa stie ca locul intr-un apartament cu piscina la cinci stele costa si 1.800 euro intr-un sejur.

Insula nu este una ieftina, o masa costa intre 15 euro si 100 de euro de persoana, un bilet de autobuz pana la 2 euro, iar inchrierea unei masini pe o saptamana costa de la 200 de euro la 350 de euro pe saptamana in varful sezonului. Inchirierea unui sezlong costa 4 euro pe zi, iar o bere 3 euro.


Unii dintre patronii de restaurante au facut o oferta interesanta. Avand restaurantele amplasate aproape pe plaja pun la dispozitia turistilor sezlonguri daca isi cumpara bauturile de la ei.

De vizitat in Skiathos

Turistii nu trebuie sa rateze golful si laguna Koukounaries, zona comerciala din oras, orologiul din oras, Manastirea Panaghia Kechria, Manastirea Evanghelistria, plaja Lalaria sau plajele virgine din nordul insulei.

De asemenea, in Skiathos te poti bucura de drumetii in paduri pline de pini, cu vegetatie rara.

Cei atrasi in special de mare si de soare trebuie sa mearga pe plaje bine organizate, cu baruri, unde pot fi practicate sporturi nautice si salvamari, iar intre acestea se numara plaja Koukounaries, desemnata drept una dintre cele mai frumoase plaje din lume, dar si altele, ca Megali, Ammos, Vassilias, Achladies, Kalamaki, Agia Paraskevi sau Banana.



Nu trebuie ratata nici plaja Agia Eleni, unde poti admira cel mai frumos un apus de soare de pe insula.

In port exista vaporase care transporta turistii la aproape toate plajele.

Cei care vor sa cunoasca mai bine insula si sa se bucure de natura, plaje virgine si liniste, pot sa urmeze un traseu de jeep safari sau sa mearga la centrul de calarie din insula.

O excursie de neratat in vacanta este cea cu vaporasul in jurul Skiathosului, care ofera ocazia turistilor sa admire bogata vegetatie de pe insula, cat si cele 69 de plaje. O astfel de excursie costa 12 euro pentru copii si 20 de euro pentru adulti.

Turistii se pot delecta aici seara intr-o multime de baruri, taverne, cafenele si cluburi, cele mai interesante fiind cele din "strada pernelor".


Cum valorifica grecii TOT

Pentru ca in urma cu cativa ani insula Skiathos, dar si Skopelos, aflata in vecinatate, au fost gazdele platourilor de filmare pentru muzicalul Mamma Mia, cu Meryl Streep si Pierce Brosnan, mare parte din turism se focuseaza pe acest aspect.

Din portul Skiathos turistii pot porni intr-o croaziera tematica "pe urmele filmului Mamma Mia", unde pot descoperi locurile in care a fost filmat muzicalul.

Croaziera costa 29 de euro pentru adulti si 20 de euro pentru copii. Dureaza circa 8 ore, timp in care pe ambarcatiune se aude coloana sonara a filmului.


"Inca de la aparitia filmului, o multime de turisti vor sa mearga pe urmele artistilor din Mamma Mia. Acesta este un lucru foarte bun pentru mine si pentru alte businessuri care beneficiaza de pe urma turistilor", spune Lambros, capitanul ambarcatiunii.

Partea cea mai interesanta a croazierei este in deseori poti observa delfini pe traseul ambarcatiunii.

Si in brosurile de prezentare ale agentiilor de turism apare deseori mentiunea ca filmul a fost turnat in aceste locuri.

Agentia de turism Aerotravel Lufthansa City Center pune la dispozitia celor pasionati de calatorii doua chartere pe saptamana, cu plecare din Bucuresti si Cluj-Napoca.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri