Un avion Airbus A320 venind de la Bucuresti a efectuat sambata dimineata o aterizare de urgenta pe Aeroportul Fiumicino din Roma, din cauza unei probleme la trenul de aterizare, provocand traumatizarea a trei pasageri, au anuntat echipe de interventie, relateaza AFP.
Pista pe care a aterizat avionul a fost inchisa temporar. Insa temeri cu privire la perturbarea orarului de zbor, aparute initial, nu au fost validate. Traficul a fost reluat in mod normal, scrie Mediafax.

Cei 165 de pasageri, majoritatea romani, au coborat din avion pe tobogane. Una dintre rotile trenului de aterizare a ramas blocata inainte de aterizare.

Avionul de tip Airbus apartinand companiei Wizz Air efectua o cursa Bucuresti-Roma.

Majoritatea pasagerilor au declarat ca nu au avut probleme, ci doar ca le-a fost frica.

Trei pasageri se aflau in stare de soc, fara saprezinte leziuni corporale. Ei au primit ingrijiri pe pista din partea unei echipe medicale de la aeroport. Unul dintre ei,o femeie insarcinata, care simtea dureri la nivelul abdomenului, a fost condusa ulterior la un spital, in apropiere, la Ostia.

Pilotul, care urma sa aterizeze pe cel mai mic aeroport din Roma - Ciampino, a solicitat catre ora 6.00 GMT (9.00,ora Romaniei), sa aterizeze la Fiumicino, unde pista este mai lunga. Oalerta cod rosu a fost declansata, iar doua elicoptere si 12 ambulante au fost trimise ca masura de precautie in apropierea pistei.

Pilotul a fost aterizat "cu maiestie" cu ajutoul unei singure parti a trenului de aterizare. Dupa ce s-a oprit, avionul s-a aplecat pe o parte.
"A fost o aterizare periculoasa, efectuata cu multa maiestrie. Pilotul italian a reusit sa aterizeze cu un singur tren de aterizare si usor", a subliniat seful Politiei de Frontiera de pe aeroport, Antonio Del Greco, pentru postul Sky TG24.

O ancheta a fost deschisa de catre Agentia Nationala italiana pentru Securitatea Zborurilor (ANSV), cu scopul de a stabili cauza avariei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri