Salonul International de Aeronautica si Spatiu Paris Le Bourget are anul acesta un numar record de expozanti, 2.200, din 44 de tari si peste 130 de aeronave.
La editia a 49-a din 2011 au fost expuse 150 de aeronave, iar vanzarile au depasit 1.400 de unitati. Peste 200.000 de persoane au vizitat expozitia. Spatiul dedicat aeronavelor a depasit 192.000 metri patrati.

Lansat in 1909, Paris Air Show este cel mai mare si mai longeviv targ de aviatie din lume.

Timp de 7 zile, 17-23 iunie, mai multe avioane vor face demonstratii la inaltime mica deasupra expozitiei. Dupa ce am vazut cat de repede se poate ridica de la sol cel mai mare avion de pasageri din lume, Airbus A380, si cat de brusc poate intoarce la joasa inaltime, increderea in aeronave a devenit mult mai mare decat in trecut.

Demonstratiile aeriene au fost momentul maxim la Paris Air Show, cele mai admirate avioane au fost Suchoi-35, Iak-130 si Rafale, care prin zgomotul pe care l-au facut au reusit sa atraga toti participantii, chiar si pe cei care erau in interiorul standurilor.

Printre firmele din Romania care au participat la aceasta editie sunt Aerofina, Aerostar, IAR Brasov, Iarom, Romaero, Romtehnica.

La Le Bourget se afla si unul din primele muzee aeronautice din lume, Muzeul Aerului si Spatiului Paris. Aici gasim cele mai fabuloase aeronave, Concorde, DC3, Mirage, 747, racheta Ariane.

Air France are expus la Le Bourget modelul emblematic Boeing 747.

Paris este hub-ul principal al Air France. La Charles de Gaulle compania opereaza toate zborurile intercontinentale si zborurile europene nationale din spatiul non Schengen (inclusiv cele din Romania) din terminalul 2E. Anul trecut s-au facut investitii de peste 580 de milioane de euro pe Aeroportul Charles de Gaulle din Paris. Cel mai important rezultat al acestei investitii este satelitul S4 (zona de imbarcare M) al terminalului 2E. Noul satelit ofera pasagerilor o suprafata de 6.000 m.p. cu magazine,
baruri si restaurant si 25.000 metri patrati dedicati zonelor de relaxare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri