Tarom nu poate zbura la Beijing cu avioanele pe care le are in prezent a declarat directorul executiv al Tarom, Nicolae Demetriade, dupa ce premierul Victor Ponta a afirmat ca si-ar dori o cursa a operatorului national aerian catre China.
"Ne dorim cu totii sa zburam nu doar la Beijing, ci si la New York sau in alte orase. Dar trebuie sa vedem posibilitatile pe care le avem si analizam orice sansa. In acest moment nu putem sa zburam la Beijing cu avioanele pe care le avem. Nu avem un avion care sa poata asigura acest lucru", a afirmat Demetriade, intrebat cum comenteaza declaratia lui Ponta, scrie Mediafax.

Aflat in vizita in China, Ponta a afirmat ca daca Tarom va avea nevoie de sprijin din partea guvernului il va avea, pentru deschiderea unei linii aeriene catre Beijing.

"Din pacate, in tot jurul Romaniei, pe unde au mai fost curse directe, acestea s-au inchis. Stiu ca cea de la Budapesta s-a inchis, Sofia nu exista, Belgrad...singurele care mai functioneaza sunt companiile nationale din Turcia si cea din Austria. Daca putem, in vreun fel, sa facem o asemenea legatura viabila si din punct de vedere economic, as face-o cu mare placere", a spus Ponta.

Potrivit Tarom, exista in schimb trei solicitari scrise ale unor companii din China care doresc sa opereze pe ruta Bucuresti.

"Cat de mare poate sa fie frecventa unor curse Bucuresti-Beijing astfel incat sa fie avioanele pline si sa poata fi profitabile? Pentru ca daca sunt saptamanale, cu ramanerea echipajului acolo timp de o saptamana, costurile cresc atat de mult incat pana la urma un astfel de zbor poae deveni nerentabil", a afirmat Dan Pascariu, presedintele CA al Tarom.

Operatorul national a avut zboruri catre Beijing si New York, dar a renuntat la aceste destinatii in anul 2003.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri