Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Mediului de Afaceri si Turismului a alocat aproximativ 450.000 de lei pentru organizarea Conferintei Internationale de Turism de la Bucuresti si a vizitei de documentare, la care participa ambasadori, demnitari si jurnalisti din Romania si de peste hotare.
Potrivit ministrului delegat pentru Turism, Maria Grapini, fondurile au fost alocare din bani europeni (170.000 lei) si din bugetul de stat pentru organizarea celor doua evenimente, in contextul in care Romania detine Presedintia Consiliului Executiv al Organizatiei Mondiale a Turismului.

Pentru conferinta de la Bucuresti au fost alocati circa 170.000 de lei, iar restul pentru deplasarea in tara, care include vizite in Tulcea, Delta Dunarii, Sinaia, Bran, Brasov, Sighisoara, Turda, Alba Iulia si Sibiu.

"Se cunosc foarte putine lucruri concrete despre Romania si de aceea am vrut sa organizam acest eveniment, unde diplomatii si jurnalistii pot sa vada locuri si produse care pot aduce plusuri in viitor. Este ca atunci cand prezinti o colectie de haine pentru a incheia contracte noi pe viitor", a declarat Grapini.

Prin organizarea de astfel de evenimente, Grapini isi propune sa creasca in viitor numarul de turisti ca aleg Romania ca destinatie turistica si sa majoreze contributia pe care o are sectorul turismului in PIB.

"Ce facem noi acum va avea efecte pe termen lung si cred ca reusim sa le aratam diplomatilor prezenti ca Romania are potential. Nu cred ca poate cineva sa spuna ca in Romania nu iti poti face concediul, daca te uiti ce obiective turistice avem", a mai spus ministrul delegat pentru Turism.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri