Dupa mai multi ani de austeritate, taieri impuse de guvern si recesiune puternica, lucrurile par sa mearga intr-o directie buna in Grecia, cel putin in industria restaurantelor. Guvernul elen a decis reducerea taxelor percepute restaurantelor, ceea ce va duce la scaderea preturilor.
Astfel, impozitul pe vanzarile restaurantelor au fost reduse de la 23% la 13%, pana la sfarsitul anului 2013, scrie CNN.

Ministerul grec de finante se asteapta ca aceasta scadere sa reduca facturile restaurantelor cu 8,1%.

Masura isi propune sa incurajeze consumul si turismul la nivel local.

Autoritatile se asteapta ca reducerea taxelor sa coste bugetul local 100 milioane de euro pe termen scurt, insa va aduce beneficii pe termen lung, prin stimularea cheltuielilor in turism. De asemenea, guvernul spera ca reducerea taxelor sa ii incurajeze pe proprietarii de restaurante sa declare mai mult din venituri.

Rata evaziunii fiscale din statiunile turistice din Grecia este in continuare ridicata, atingand maxime de peste 80% in insulele Rhodos si Zakynthos, chiar daca s-a mai redus fata de anul trecut, cand au fost inregistrate si cote de 100%, arata controale derulate de autoritatile elene.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri