Salina Turda va gazdui pentru prima data o proiectie de film, la 80 de metri sub pamant in data de 9 august. Participarea la proiectie este permisa tuturor vizitatorilor salinei, pe baza biletului de intare.
Cinefilii vor putea viziona pelicula sarbo-croato-franceza "Pana in zori", vineri, 9 august, de la ora 18.00, in amfiteatrul minei Rudolf.

Biletul de intrare costa 20 lei pentru adulti, 12 lei pentru pensionari si 10 lei pentru copii.

Odata cu inchiderea cinematografului din Turda, s-a pierdut unul dintre elementele care dadeau viata orasului. De aceea, prin seria de proiectii pe care le vom organiza in salina, vom incerca sa readucem filmul pe agenda locuitorilor urbei. Peliculele pe care le-am ales pentru difuzare vor avea, in acelasi timp, si o functie de educare a publicului datorita subiectelor abordate si a problemelor pe care le ridica. Acest eveniment s-a nascut din dorinta de a da inca o intrebuintare salinei, aceea de spatiu cultural in care oamenii isi petrec timpul in mod placut.”, a declarat Vasile Nemes, directorul general al Salinei Turda.

Filmul sarbului Goran Paskaljevic, "Pana in zori" (2012), distins cu Premiul special al juriului la Festivalul International de Film Palm Springs din California.

Proiectia va avea loc in amfiteatrul minei Rudolf, la 80 de metri sub pamant, si va avea o durata de 78 de minute.

Urmatorul film se va difuza in Salina Turda in 16 august.

Salina Turda este una dintre cele vizitate atractii turistice din Transilvania, fiind singurul obiectiv de acest tip din Romania dupa ce a trecut printr-un amplu proces de reamenajare intre 2008 si 2010, in urma unei investitii de aproape sase milioane de euro. Deschisa publicului din 1992, salina este dotata si cu un stationar pentru pacientii cu afectiuni respiratorii. De la deschidere Salina Turda a fost vizitata de aproximativ doua milioane de turisti romani si straini.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri