Departamentul american de Justitie a blocat fuziunea dintre American Airlines, aflata in faliment, si US Airways Group, care ar fi dus la crearea celui mai mare operator aerian la nivel mondial, relateaza Bloomberg.
Propunerea de fuziune incalca legislatia antitrust din SUA, ar reduce concurenta in sectorul de profil si ar duce la cresterea preturilor pentru consumatori, potrivit actiunii deschise de reprezentantii Departamentului de Justitie la un tribunal federal din Washington, scrie Mediafax.

Departamentul a initiat actiunea de blocare a tranzactiei intrucat US Airways nu ar mai fi avut motive sa reduca preturile, astfel ca tarifele de calatorie ar fi crescut, a declarat o sursa apropiata situatiei.

Decizia este surprinzatoare pentru analisti si reprezentantii industriei aviatice, marcand o schimbare a strategiei institutiei care a permis unor sase transportatori aerieni neprofitabili sa fuzioneze, in ultimii cinci ani, pentru reducerea costurilor.

Pentru AMR, compania mama a American Airlines, care si-a declarat falimentul in noiembrie 2011, fuziunea ar fi permis finalizarea reorganizarii si iesirea din insolventa.

Autoritatile antitrust din Uniunea Europeana au aprobat fuziunea la inceputul acestei luni, dupa ce companiile au acceptat ca renunte la o cursa dus-intors intre aeroportul londonez Heathrow, cel mai aglomerat din Europa, si Philadelphia.

US Airways si American Airlines au sustinut ca fuziunea de 14,3 miliarde de dolari nu pune in pericol concurenta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri