Turcia a ramas si anul acesta pe primul loc in topul destinatiilor preferate de romani pentru vacanta din vara anului 2013, iar pentru un sejur pe litoralul turcesc turistii au platit pana la 3.000 de euro de persoana.
"In topul vanzarilor de vacante pentru perioada de vara se mentine in continuare litoralul turcesc. 67% dintre solicitarile de vacante primite includ Antalya printre optiuni", se arata intr-un comunicat al agentiei de turism Happy Tour.

Potrivit datelor proprii, in aceasta vara Happy Tour va trimite aproximativ 7.000 de romani intr-un sejur in Turcia.

Sejururile in Antalya incep de la 350 euro de persoana (sapte nopti) si pot ajunge chiar si la 3.000 euro de persoana la resorturile de 5 stele ultra all-inclusive. Antalya este preferata de turistii romani care calatoresc cu familia, acestia optand pentru servicii all inclusive sau chiar ultra all inclusive.

Pe langa Antalya, turistii romani au ales sa isi petreaca vacanta de vara si in destinatii precum insulele grecesti, in special Mykonos, Santorini, Corfu, Creta dar si insulele baleare, Palma de Mallorca sau in Tenerife.

“Pentru acest sezon de vara am observat o schimbare considerabila in comportamentul turistului roman. In primul rand turistii au profitat de ofertele de tip early bird lansate la inceputul anului si si-au rezervat vacanta de vara inca din primele luni ale anului, beneficiind de reduceri de pana la 40%. In anul 2013 turistii nostri au ales conditii de cazare mai bune si vacante mai scumpe”, a declarat Madalina Grosu, product manager Happy Tour.

Happy Tour opereaza din 2011 patru curse charter cu plecare saptamanala din Bucuresti spre Antalya si din primavara acestui an compania a decis introducerea unei noi curse saptamanale impreuna cu Prestige Tours, tour-operatorul grupului Happy Tour.

Happy Tour a fost infiintata in anul 1996 ca o afacere de familie. La sfarsitul anului 2007, compania a fost achizitionata de GED Capital. Incepand din anul 2011, Happy Tour Group este partenerul in Romania al FCm Travel Solutions - o retea mondiala de companii de turism, prezenta in 75 de tari.

Cifra de afaceri pe anul 2012 a grupului Happy Tour, format din agentia de turism cu acelasi nume, agentia de turism online Paravion.ro, tour-operatorul Prestige Tours si brandul de lux al grupului Travel House, a fost de peste 57 de milioane de euro, iar pentru 2013 cifra de afaceri estimata este de 70 de milioane de euro.

Intre principalele agentii de turism din Romania se mai numara Eximtur, Christian Tour, Perfect Tour, TUI Travel Center (Eurolines) si Paralela 45.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri