Daca iti place sa calatoresti prin lume trebuie sa fii informat. Iar asta pentru ca sunt tari in care lucuri obisnuite, precum hranirea porumbeilor sau consumarea de apa minerala, te pot "pricopsi" cu o amenda, iar prin fotografierea unor cladiri te poate trimite direct in inchisoara. Iata 12 legi pe care trebuie sa le cunosti, conform CNN.
Daca ajungeti in Olanda, nu transportati sau consumati droguri. Chiar daca aceasta tara are reputatia de a fi toleranta in ceea ce priveste consumul de droguri usoare, acestea sunt permise doar in anumite zone. Posesia de substanta interzise sau achizitionarea acestora se pedepseste cu inchisoare.

In Venetia hranirea porumbeilor este interzisa. Turistii care ignora aceasta lege risca sa fie amendati.

Cei care calatoresc in Japonia trebuie sa stie ca este ilegal sa iti iei spray-uri nazale care contin pseudoefedrina, riscand amenzi.

In popularul oras spaniol Barcelona este interzis prin lege sa mergi in bikini, costume de baie sau cu pieptul dezgolit in afara zonelor cu plaja. Cei care nu se supun legii sunt amendati.

In Singapore este interzis sa mesteci guma de mestecat in transportul in comun, nerespectarea legii atragand dupa sine amenzi.

In Thailanda este interzis sa transporti mai mult de 200 de tigarii. Pentru incalcarea acestei prevederi se acorda amenzi si produsele sunt confiscate.

Turistii care ajung in Italia si vor sa viziteze orasul Florenta trebuie sa stie ca aici se dau amenzi mari celor care se aseaza pe treptele din imediata vecinatate a bisericilor si cladirilor publice.

Fotografierea cladirilor guvernamentale, militare si a palatelor este interzisa in Arabia Saudita. Cei care nu respecta legea risca sa fie arestati.

In Barbados este interzisa purtarea hainelor cu imprimeu de camuflaj. Nici macar copiii nu le pot purta. Pentru nerespectarea acestei prevederi se aplica amenzi.

Turistii nu au voie sa intre in Nigeria cu apa minerala. Produsul descoperit se confisca si se aplica amenzi.

In Republica Fiji este interzis femeilor sa faca plaja topless. In caz contrar, acestea vor fi amendate.

In Maldive este interzis celor care sunt sunt de religie islamica sa asiste la manifestarile religioase ale acestora. Pentru incalcarea acestei prevederi turistii risca sa fie arestati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri