Premierul Ponta considera ca ideile conform carora in Romania trebuie facuta "o gradina botanica", iar mediul trebuie pastrat orice ar fi reprezinta un punct de vedere extrem pe care nu il impartaseste si arata ca proiectul Rosia Montana poate fi respins pe criterii politice, fara motive clar expuse, scrie Mediafax.

"Nu vorbim doar de Rosia Montana, ci de o anumita gandire a Romaniei pentru viitor: ne exploatam resursele naturale, fie ca vorbim de aur, argint, cupru, uraniu, gaze, sau spunem ca nu mai exploatam nimic, o sa stam toti, cati putem, sa lucram doar in fata computerului, ceea ce nu e realizabil, nu e serios, si o sa tot importam resurse naturale. Cei care spun clar ca trebuie sa pastram mediul orice ar fi, sa facem o gradina botanica in Romania, e un punct de vedere extrem pe care nu-l impartasesc si care nu poate fi convins, nu am cum sa-i conving pe acei oameni ca trebuie sa facem minerit, exploatari de gaze, in schimb exista o mare parte dintre romani, din mijloc, care spun: vreau locuri de munca si investitii, dar sa ma asigurati ca asta nu inseamna ca distrugem mediul", a spus Ponta a Antena 3.

El a aratat astfel ca trebuie explicat ca standardele actuale de mediu din Europa sunt respectate.

Premierul a aratat insa ca, daca in Senat va fi exprimat un vot pur politic, proiectul Rosia Montana nu va fi aprobat, in conditiile in care PNL, PDL si UDMR au anuntat ca nu sustin proiectul, dar fara motive clar prezentate.

In acest caz in care proiectul Rosia Montan nu va fi aprobat, "planul B" al Guvernului este sa explice tuturor investitorilor ca acesta a fost un proiect respins pe criteriu politic, dar ca Romania ramane o tara deschisa investitiilor si proiectelor importante.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri