Aproximativ trei din patru romani din mediul urban, activi pe piata muncii, au avut concediu de odihna in vara acestui an (lunile iunie – august), iar destinatiile preferate la nivel local au fost litoralul, statiunile montane si orase din tara, se arata intr-un studiu realizat de Mednet Marketing Research Center.

Durata medie a concediului de vara a fost de 15 zile libere, angajatii din sectorul public avand, in medie, 20 zile de concediu, iar cei din sectorul privat beneficiind, in medie, de 11 zile de concediu.

Cei mai multi respondenti au ales, pentru petrecerea concediului, destinatii din Romania, primul loc in topul destinatiilor ocupandu-l litoralul (35,9%), apoi statiunile montane (27,8%), si vizitarea altor orase (17,2%).

Orasenii intervievati care nu au plecat nicaieri in concediu (15,1%) sunt, in special, tineri cu varsta cuprinsa intre 25 – 29 de ani si cu un venit lunar net al familiei sub 2.501 de lei.

In ceea ce priveste bugetul alocat concediului de odihna, acesta a fost, in medie, de 1.690 lei. Astfel, 29,1% dintre persoanele intervievate au alocat pentru vacanta de vara o suma de 1.000 de lei sau mai putin, 22,5% o suma cuprinsa intre 1.001 – 2.000 lei, 11,0% intre 2.001 – 3.000 lei, iar 15,0% au avut un buget mai mare de 3.000 de lei.

Cei care au petrecut concediul la mare, in tara au alocat un buget mai mare comparativ cu aceia care au plecat la munte, in tara – 2.300 lei, respectiv 2.079 lei.

Cea mai mare suma a fost alocata de catre respondentii care au ales sa petreaca concediul la mare, in strainatate, respectiv, in medie, 3.598 lei.

Studiul a fost realizat online, pe un esantion reprezentativ la nivel national, urban, in septembrie 2013, fiind intervievate 710 persoane cu varsta cuprinsa in intervalul 18 – 55 ani. Marja de eroare a studiului este de ±3,68%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri