Ministerul Transporturilor a revocat intreg Consiliul de Administratie al Tarom, in contextul conflictului dintre membrii acestei structuri de conducere si CEO-ul companiei, Christian Edouard Heinzmann.

Noul Consiliu de Administratie numit de Ministerul Transporturilor este alcatuit din Dante Stein - consilier al primului ministru, Manuel Donescu -secretar de stat in Ministerul Trasporturilor, Florin Luca - consultant strategie bancara, Bogdan Speteanu - director general BCR Leasing si Razvan Filipescu - presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, potrivit Mediafax.

"Revocarea tututor membrilor CA s-a facut deoarece au incalcat statutul si mandatul cand au decis reducerea mandatului directorului executiv de la 4 ani la un an (...) Se considera ca afirmatiile din presa membrilor CA au adus grave prejudicii imaginii companiei", a declarat Teodora Trandafir, purtator de cuvant al Ministerului Transporturilor, intr-o conferinta de presa.
In prima sedinta a CA va fi ales si noul presedinte al Consiliului de Administratie dintre cei cinci noi membri.

Consiliul de Administratie revocat a fost format din Dan Pascariu, Valentin Macec, Ciprian Ladunca, Marius Ghenea si Dumitru Prunariu.

Purtatorul de cuvant a mai spus ca ministerul a propus noului CA al Tarom sa analizeze in perioada urmatoare activitatea presedintelui executiv al Tarom, Christian Heinzmann si modul in care acesta si-a indeplinit atributiile.

"Ministerul Transporturilor nu are nici o pozitie pro nici una contra asupra mandatului domnului Heinzmann. Se va face o evaluare de catre noul CA, iar obiectivul este ca tarom sa intre in parametri normali", a adaugat Trandafir.

Compania aeriana Tarom a lansat un anunt prin care vrea sa recruteze patru manageri, pentru pozitiile de director general (CEO), financiar (CFO), de operatiuni (COO) si comercial (CCO), termenul limita pentru depunerea candidaturilor fiind 30 noiembrie.

Numarul de manageri privati care renunta la Tarom este in crestere, Nicolae Demetriade si-a dat demisia in octombrie din cele doua functii pe care le detinea la compania aeriana, pentru ca, spune el, Ministerul inca intervine in deciziile companiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri