O familie franceza venita in Statele Unite pentru un tratament medical pentru fiul lor afirma ca a fost impiedicata, la Chicago (Illinois, nord), sa ia avionul pentru a se intoarce acasa, compania British Airways considerand ca fiul este prea gras, relateaza AFP.

Kevin Chenais, in varsta de 22 de ani, are aproape 230 de kilograme din cauza unei dereglari hormonale pentru care a venit sa se trateze timp de un an si jumatate la Mayo Clinic din Chicago, scrie Mediafax.

Acuzam British Airways pentru ca ne-a lasat acolo!

Mama lui era pe punctul de a izbucni in plans atunci cand a descris problemele fiului ei pentru postul local al CBS.

"Acuzam British Airways pentru ca ne-a lasat acolo", in aeroport, a declarat Christina Chenais miercuri seara.

"Daca au putut sa il aduca cu aceasta problema pana aici la clasa economic, exista o modalitate de a-l aduce inapoi la clasa economic (...), pentru ca el sa isi urmeze in continuare tratamentul medical", a explicat ea.

Contactata de AFP, Caroline Titmuss, o purtatoare de cuvant a British Airways, a asigurat ca serviciul clienti s-a "straduit sa gaseasca o solutie" si a "explorat toate pistele".

"Din nefericire, s-a dovedit imposibil de primit pasagerul in deplina siguranta si noi am propus familiei rambursarea biletului integral", a adaugat ea.

Sunt sigur ca multe persoane grase ca mine sau mai grase nu pot calatori pentru ca au aceeasi problema!

Purtatoarea de cuvant a explicat, de asemenea, ca transportatorul "nu si-a schimbat politica intre momentul in care familia a ajuns (in Statele Unite) si momentul in care trebuia sa plece".

"Sunt sigur ca multe persoane grase ca mine sau mai grase nu pot calatori pentru ca au aceeasi problema", a declarat pentru CBS Kevin, care se deplaseaza in scaun motorizat si are nevoie in permanenta de oxigen si supraveghere medicala.

Familia a petrecut o saptamana intr-un hotel pe aeroportul din Chicago, pe care British Airways il va plati pentru a incerca sa rezolve problema.

In lipsa de bani, familia a decis sa ia trenul pana la New York si sa se intoarca la bordul pachebotului Queen Mary. Familia Chenais a contactat consulatul Frantei in urma cu zece zile.

"Primul pas pentru noi era sa intelegem situatia. Ulterior, consulatul a incercat o mediere cu British Airways, dar compania aeriana a ramas ferma, invocand o problema de securitate", a explicat o purtatoare de cuvant.

"BA ne-a spus ca pilotii avioanelor au ultimul cuvant. Consulatul a recomandat familiei doi avocati", a adaugat ea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri