"Aceasta crestere nu va acoperi scumpirile in lant care se anunta pentru anul viitor, iar hotelierii vad sezonul estival viitor ca fiind plin de incertitudini", a spus Raducan.

Majorarile de preturi vin in urma unui sezon mai slab in acest an pe litoral, cand numarul de turisti a scazut cu 5%, potrivit datelor FPTR.

Dragos Raducan spune ca din cauza puterii scazute de cumparare, tot mai multi romani cauta in hoteluri doar cazarea, iar mancarea o cumpara din supermarketuri si chiar ajung sa gateasca in camere.

Citeste si:

"Primim tot mai multe sesizari de la hotelierii de pe litoral, care se plang ca turistii gatesc in camere, ceea ce poate duce la distrugerea mobilierului", a afirmat oficialul federatiei.

Raducan mai spune ca daca TVA la alimentatia din restaurantele hotelurilor ar scadea de la 24% la 9%, numarul romanilor in aceste restaurante ar creste cu cel putin 30%, pe fondul reducerii preturilor.