Agentiile de turism incep vineri reducerile de Black Friday, de pana la 50%, iar ofertele includ destinatii de vara in tara si strainatate, dar si pachete de Craciun si Revelion, pentru Valea Prahovei, Malta sau Laponia, scrie Mediafax.

Desi, traditional, Black Friday este programat in ultima vineri din noiembrie, agentiile de turism incep cu o saptamana mai devreme reducerile, lansand astfel conceptul de "early black friday" ("vinerea neagra timpurie"). Reprezentantii agentiei care a dat startul anul trecut campaniei de reduceri de Black Friday, Mareea, spun ca in acest an tendinta pietei, si nu doar in domeniul turismului, este sa decaleze data reducerilor.

"Anul acesta am decis sa ne aliniem de trendului generat de marii retaileri de electronice, care au inceput promovarea black friday cu o saptamana mai devreme, respectiv in data de 22 noiembrie. Astfel, suntem convinsi ca turistii care si-au creat o traditie din a vana aceste reduceri deosebit de importante vor fi prezenti in mediul online si offline pe 22 noiembrie. De aceea, pentru aceasta zi de vineri am decis aplicarea reducerilor maximale, de pana la 50% pentru destinatiile de vacanta cele mai atractive si solicitate", a declarat Marius Usturoiu, directorul general al Mareea.

Astfel, o camera dubla la un hotel all inclusive de 3 stele din statiunea Mamaia, care costa in intervalul 28 iunie - 3 iulie aproximativ 2.500 de lei, va putea fi achizitioanta vineri cu 1.500 de lei. Potrivit lui Usturoiu, destinatia preferata de turisti in promotia Black Friday 2012 a fost Grecia insulara, in special Creta, Rhodos si Zakynthos.

Exista si agentii care lungesc campania de Black Friday timp de o saptamana, in perioada 22 noiembrie - 29 noiembrie.
"Avem in aceasta saptamana reduceri de 50% pentru destinatii externe de litoral, iar cele mai mari reduceri vor fi pentru Grecia", a spus Raymond Maiorescu, directorul general al agentie Christian Tour.

Agentia va vinde cu reduceri de 50% sejururile in Halkidiki, cu 45% in Corfu si Thassos si cu 40% in alte statiuni din Grecia, printre care Santorini, Skiathos, Zakynthos sau Creta, dar si in statiunea Kusadasi din Turcia.
Paralela 45 organizeaza, la randul ei, Black Friday pe data de 22 noiembrie.

"Preferam 22 noiembrie pentru ca marii retaileri ies tot in aceasta zi. Vom scoate Turcia, Grecia, Bulgaria, litoralul romanesc si Kenya. Reducerile vor fi intre 25% si 35%. Estimam vanzari de 150.000 de euro", a afirmat Alin Burcea, proprietarul Paralela 45.

Agentiile Happy Tour si Prestige Tours, ambele apartinand Happy Tour Group, pregatesc la randul lor discounturi la ofertele de calatorii.
Astfel, Prestige Tours a anuntat o oferta de "Early Black Friday" pentru Kenya. Astfel, o vacanta care costa 2.379 de euro poate fi cumparata vineri cu 1.485 de euro.

Si Perfect Tour ofera reduceri de Black Friday. Astfel, un Craciun in Laponia, care se vinde in mod normal cu aproape 1.500 de euro, poate fi cumparat cu o reducere de peste 15%. De reduceri de 10-20% vor beneficia si cei care cauta un circuit in India, Maroc sau Iordania - Israel si care in mod normal costa 1.700 de euro, 1.300 de euro, respectiv 1.400 de euro.

Si un Revelion in Malta se va vinde pe 29 noiembrie cu reduceri de 15-20%. Preturile pentru un sejur de cinci nopti ajung la aproximativ 350 de euro la un hotel de trei stele, cu transport cu avionul inclus, si la 510-540 de euro la o unitate de cinci stele.

"Clientii se pliaza de la an la an pe tendintele internationale, iar Black Friday este una dintre ele", a afirmat Eliza Danaila, directorul executiv al agentiei Malta Travel.
Conceptul Black Friday, preluat de pe piata americana, marcheaza intrarea in sezonul de cumparaturi de iarna prin acordarea de reduceri semnificative de preturi, in general pentru o zi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri