Compania aeriana irlandeza low-cost Ryanair se asteapta sa castige 210.000 de pasageri pe an, dupa ce a anuntat ca in aprilie 2014 incepe zborurile din Bucuresti catre Dublin si Londra.

“Ne asteptam la un trafic de pasageri de 160.000 pe an pentru cele doua rute operate din Bucuresti, iar daca adaugam si zborurile din Targu Mures si Constanta, traficul din Romania ajunge la 210.000 de persoane”, a declarat Maria Macken, manager de vanzari si marketing Ryanair pentru Marea Britanie si Irlanda.

Potrivit lui Macken, pretul mediu pentru un bilet cu Ryanair este de 52 de euro, iar in functie de unele oferte tariful poate scadea la 15 – 27 euro, fara bagaj de cala.

Ryanair va opera 6 rute din Romania, de pe 3 aeroporturi, Bucuresti, Constanta si Targu Mures.

Din Constanta, compania zboara sezonier, iar din Targu Mures are patru curse pe saptamana catre Bruxelles (Aeroportul Charleroi) si Pisa (Italia, Aeroportul Galileo Galilei).

Pe ruta Bucuresti – Dublin va incepe in vara cu cate patru curse saptamanale dus-intors.

Pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti opereaza 31 de companii aeriene catre 65 de destinatii.

In 2013, pe Aeroportul Henri Coanda, au inceput sau urmeaza sa inceapa operarea doua noi companii aeriene: easyJet (din 17 octombrie) si Air Serbia (din 9 decembrie).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri