Proprietarii a circa 300 de hoteluri din Grecia incearca sa gaseasca investitori in Rusia pentru a vinde unitatile de cazare, a declarat un oficial al Asociatiei Companiilor Elene din Turism, citat de cotidianul Kathimerini.

Hotelierii eleni au transmis deja informatiile relevante ambasadei Rusiei din Atena, a declarat presedintele onorific al organizatiei, Nikos Angelopoulos, scrie Mediafax.

De asemenea, presedintele Asociatiei Companiilor Elene din Turism, Andreas Andreadis, se va intalni cu oficiali ai bancilor in zilele urmatoare, pentru a gasi o solutie la problemele de finantare din turism.

Andreadis a declarat la inceputul saptamanii ca se asteapta ca incasarile Greciei din turism sa creasca anul urmator cu 13%, la nivelul record 13 miliarde de euro, sporind astfel sansele economiei de a iesi din recesiune in 2014, conform asteptarilor guvernului si institutiilor internationale.

Prerezervarile pentru sezonul de vara din Marea Britanie au crescut cu 10%, indicand un numar mai mare de turisti anul urmator, a declarat seful organizatiei, Andreas Andreadis, pentru agentia Reuters. Marea Britanie este una dintre cele mai importante piete turistice pentru Grecia, alaturi de Germania.

"Proiectia noastra initiala pentru 2014 este ca vom inregistra peste 18 milioane de sosiri, un nou record, precum si venituri record, estimate la 13 miliarde de euro", a spus el.

Turismul asigura aproximativ 17% din PIB al Greciei, in valoare de 185 miliarde de dolari.

Guvernul elen, FMI si Comisia Europeana se asteapta ca Grecia sa revina pe crestere economica in 2014, dupa sase ani consecutivi de recesiune.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri