Turistii care vor petrece sarbatorile in Brasov pot opta de Craciun intre pensiuni din Bran-Moeciu, unde cazarea incepe de la 40 lei pe noapte si hoteluri sau pensiuni din Poiana si Predeal, unde tarifele pentru trei nopti incep de la 560 lei la hotel de trei stele. De Revelion, preturile sunt duble, conform Mediafax.

Pensiunile si hotelurile din Poiana Brasov si Predeal, ocupate in proportie de 80-90 la suta.

Pensiunile si hotelurile din judetul Brasov au fost rezervate in proportie de 80% pentru Craciun si de 90% pentru Revelion, iar preturile la majoritatea

unitatilor de cazare au ramas la fel ca anul trecut. Hotelierii ofera, in principal, pachete pentru minimum trei nopti de cazare, in care sunt incluse diverse facilitati, in functie de specificul fiecarei unitati hoteliere.

La un hotel de patru stele din Brasov pentru minivacanta de Revelion o noapte de cazare costa 200 de lei pentru o persoana, iar pentru un sejur de trei nopti pretul este de 578 de lei de persoana, in timp ce la un hotel de trei stele din oras preturile pornesc de la 60 de lei de persoana pentru o noapte.

In Poiana Brasov, preturile sunt semnificativ mai mari.

Un hotel de trei stele ofera sejur de trei nopti cu demipensiune si cina festiva de Revelion inclusa, la preturi de la 416 euro de persoana pana la 513 euro, in functie de tipul camerei. La un alt hotel de trei stele din Poiana trei nopti de cazare, de Craciun, costa 560 de lei de persoana, in timp ce de Revelion pretul se dubleaza si ajunge la 1.200 de lei de persoana, fiind inclusa cina festiva de Revelion si o "cina traditionala" de 1 ianuarie.

La un hotel de patru stele din statiune, la pretul de 1.100 de lei pentru cinci nopti de cazare pentru o persoana in perioada Craciunului, turistii au incluse si micul dejun, o cina festiva de Craciun, dar si spectacole pentru copii si recitaluri de muzica usoara si populara in fiecare seara. Copiii vor avea parte si de vizita lui Mos Craciun in seara de Ajun. Acelasi hotel ofera un pachet de Revelion la pretul de 3.200 de lei pentru cinci nopti de cazare pentru o persoana, cu demipensiune si cina festiva de Revelion, la care se adauga diverse programe de divertisment, acces la piscina si sauna.

Un alt hotel de lux ofera cazare pentru cinci nopti, in perioada Craciunului, la pretul de 353 de euro pentru o persoana, in tarif fiind inclusa cazarea in regim de demipensiune, o cina festiva de Craciun, dar si echipament sportiv pentru schi sau snowboard si posibilitatea de a inchiria ATV-uri sau snow-mobiluri.

Costul unul pachet de sase nopti de cazare intr-un hotel de lux din Poiana Brasov poate ajunge de Revelion la 839 de euro de persoana.

La o pensiune de trei stele din Poiana, un sejur de trei nopti in perioada Craciunului costa 249 de euro de persoana, iar un sejur de patru nopti ajunge la 289 de euro de persoana. La sosire, oaspetii vor fi intampinati cu vin fiert si mere coapte, iar in seara de Ajun vor fi invitati la un program de colinde in jurul unui foc de tabara de unde nu vor lipsi vinul si tuica fiarta, purcelusul la protap, pomana porcului si alte preparate speciale de Craciun. In prima zi de Craciun, turistii vor lua un mic dejun traditional si pot opta pentru o sedinta de masaj, sauna si jacuzzi sau pot juca biliard. La aceeasi pensiune, pachetul de Revelion ajunge la 545 de euro de persoana pentru cinci nopti de cazare, cu mic dejun, cina si cina festiva si petrecere de Revelion.

Tot in Poiana Brasov, la o vila de patru stele, in toata perioada Craciun-Revelion, un loc in apartament costa 250 de euro pentru cinci nopti, 340 de euro pentru opt nopti si 400 de euro pentru zece nopti de cazare. Vila poate fi inchiriata in intregime si are o capacitate de 20 de locuri, din care opt in pat suplimentar. Oferta are mic dejun inclus, iar copiii pana la varsta de sapte ani beneficiaza de gratuitate la cazare si masa.

Multe dintre hotelurile si pensiunile din Poiana sunt deja rezervate in totalitate pentru Revelion.

La Predeal, turisitii isi pot petrece vacanta de Craciun la o pensiune de doua stele la pretul de 100 de lei pe noapte pentru o persoana in camera dubla, 120 de lei pe noapte de persoana in camera tripla, iar un loc intr-un apartament decomandat de cinci locuri costa 200 de lei de persoana pe noapte. Pentru cina festiva de Craciun, turistii mai trebuie sa achite inca 50 de lei de persoana, iar pentru micul dejun alti 10 lei. De Revelion, pensiunea, care are 18 locuri, se inchiriaza in totalitate, la pretul de 10.000 de lei pentru patru nopti cazare. In acest caz, turistii au la dispozitie bucatarie si gatar in curte.

O alta pensiune de doua stele din Predeal ofera un pachet de cinci nopti, de Revelion, la 250 de lei de persoana pe noapte, fara facilitati incluse. Pentru perioada Craciunului, pensiunea nu are oferte. De asemenea, o alta vila din Predeal, tot de doua stele, are doar oferte pentru inchirierea intregii pensiuni, care cuprinde sase camere, tariful de Revelion fiind 3.500 de lei pentru patru nopti si 4.000 lei pentru cinci nopti.

Cei care nu vor sa-si prepare singuri masa de Craciun sau Revelion pot opta pentru o pensiune de trei stele din Predeal. Aici, de Craciun, la un pachet de patru nopti, turistii primesc bonus inca o noapte de cazare, pot asista la traditiile de taierea porcului in Ajun si au inclusa cina de Craciun. Preturile pentru aceasta oferta sunt intre 165 si 219 euro de persoana sejurul, in funtie de camera aleasa, cu un avans de 50% din pret la rezervare. Pentru perioada de Revelion, preturile cresc la 535-660 de euro de persoana un sejur de cinci nopti, cu cina festiva si mic dejun incluse in pret.

La un hotel de trei stele din statiune preturile pentru perioada Craciunului pornesc de la 290 de euro camera pentru cinci nopti de cazare si ajung la 790 de euro camera pentru cinci nopti de cazare. Hotelul ofera turisilor cina festiva de Craciun, prepararea produselor traditionale, colinde si venirea lui Mos Craciun pentru copii. De asemenea, turistii au ca bonus inca o noapte de cazare, gratuit, daca vor sa-si prelungeasca vacanta. De Revelion, acelasi pachet este vandut la preturi cuprinse intre 590 de euro si 1.490 de euro pentru cinci nopti camera si o noapte gratuit, cu mic dejun, cina festiva si petrecere cu artificii de Revelion.

"Craciunul Traditional 2013", la preturi intre 40 si 600 de lei, la pensiuni din zona Bran-Moeciu.

Cea mai ieftina alternativa de petrecere a sarbatorilor de iarna in Brasov vine de la pensiunile cuprinse in Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC). Asociatia a lansat, zilele trecute, programul "Traditiile Craciunului 2013", care se va desfasura in aceasta iarna atat in perioada Craciunului pe rit nou, cat si pe rit vechi si prin care sunt oferite pachete turistice la pensiuni din zona Bran-Moeciu.

Potrvit presedintelui asociatiei, Maria Stoian, pensiunile din zona Bran-Moeciu sunt deja rezervate in proportie de 60 la suta.
"Programul a fost lansat foarte recent si nu avem inca o situatie foarte exacta a rezervarilor, insa estimam ca in zona Bran-Moeciu avem rezervari de 60 la suta, dar se fac in continuare. Mai multe sunt pentru perioada Revelionului, iar pentru sarbatorile de Craciun turistii se intereseaza mai mult pentru traditiile de taiere a porcului si preparare a produselor traditionale", a spus Maria Stoian.

Tarifele variaza de la 40 de lei de persoana, fara mic dejun, la o pensiune de doua margarete, pentru o noapte de cazare, si 600 de lei de persoana pentru trei nopti, cu toate mesele incluse, la o pensiune de patru margarete. Media este de 500-600 de lei de persoana, cu trei nopti de cazare si cina festiva de Craciun.

Turistii care aleg de Craciun aceasta zona vor putea merge la colindat din poarta in poarta, se vor putea plimba prin sat cu sanii trase de cai sau boi sau pot lua parte la taierea porcului.

O urcare cu telecabina la Poiana - 20 de lei; inchirierea echipamentului de schi - intre 35 si 45 de lei.

Turistii care ajung de sarbatori in judetul Brasov pot schia pe partiile din Poiana Brasov si Predeal. In Poiana Brasov, stratul de zapada masoara deja 20 de centimetri, iar la Predeal 30 de centimetri.

Incepand din acest sezon, tarifele pentru transportul pe cablu in Poiana Brasov au crescut cu 3-5 procente, in urma unei hotarari de Consiliu Local. O urcare sau o coborare cu telecabinele din Poiana Brasov costa 20 de lei pentru adulti si 10 lei pentru copiii intre 6 si 12 ani. Urcarea si coborarea vor costa 35 de lei pentru adulti si 17 lei pentru copii.

In ceea ce priveste accesul pe puncte la telecabine, telegondola, telescaune si teleschiuri, cea mai ieftina cartela, de 6 puncte, costa 30 de lei pentru adulti si 15 lei pentru copii, iar cea mai scumpa, cu 240 de puncte, este 530 de lei pentru adulti si 290 de lei pentru copii.

De asemenea, iubitorii sporturilor de iarna pot opta si pentru abonamente la transportul pe cablu, care difera in functie de ore, pretul incadrandu-se intre 60 si 100 de lei. Pe zile, un abonament de o zi cu urcari nelimitate costa 140 de lei (80 de lei pentru copii), iar pentru 10 zile din sezon - 1.000 de lei (600 de lei pentru copii).

Desi pe principalele partii din Poiana se schiaza deja, sezonul de schi va fi deschis oficial, ca in fiecare an, in primul week-end de dinaintea Craciunului. Schiorii incepatori pot folosi partia Bradul, care are o lungime de 430 de metri. Partiile cu dificultate medie sunt Drumul Rosu (4.725 metri) si Sulinar (2.820 de metri), iar partiile Lupului (2.605 metri), Subteleferic (2.200 de metri) si Kanzel (297 metri) sunt destinate schiorilor cu experienta.

Brasovenii si turistii au la dispozitie si echipamente de schi sau pot lua lectii de la monitorii de schi.

Turistii care vor sa inchirieze echipament de schi (clapari si schiuri) trebuie sa scoata din buzunar intre 35 si 45 lei, un echipament de snowboard (boots si placa) costa tot intre 35 si 45 lei, iar pretul unei sanii este de 10-20 de lei. Unele centre de inchiriere ofera bonus, pentru copii, casca de protectie. Tariful pentru inchirierea unui snowmobil pentru copii este de 25 de lei pentru 10 minute sau 40 de lei pentru 20 minute sau 250 de lei o ora pentru adulti.

Cei care nu stiu sa schieze si vor sa invete pot face cursuri de cinci zile. Pretul unui curs de cinci zile, cate doua ore pe zi, pentru trei persoane, este de 1.500 de lei, pentru doua persoane intre 1.200 si 1.400 de lei, iar pentru o singura persoana - 800 de lei. Pentru copii, pretul unei sedinte cu monitorul de schi costa intre 50 si 70 de lei. In pret este inclus echipamentul, skipass-ul, instructorul si transportul din Livada Postei pana in Poiana si inapoi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri