Ministrul pentru IMM si Turism, Maria Grapini, a anuntat miercuri ca intentioneaza sa exploateze potentialul balnear al Bucurestiului, dupa ce fostul ministru al Turismului Elena Udrea declara la inceputul mandatului sau ca vrea sa transforme Capitala intr-un oras balnear, scrie Mediafax.

"Am discutat cu primarul Sorin Oprescu, pentru ca probabil dumneavoastra, presa, stiti, exista un potential balnear al Bucurestiului. Exista apa termala in spatele Casei Presei, e un strand acolo, care de mult timp e intr-un fel abandonat, din cauza neclaritatii proprietatii", a spus Grapini la Conferinta Internationala de Turism a Dunarii.
Ea a afirmat ca institutia pe care o conduce are cu primaria Capitalei un parteneriat de dezvoltare a catorva produse turistice, printre care turismul cultural si cel de city break.

Intrebata cum comenteaza ca si Udrea a anuntat ca vrea sa exploateze resursele Bucurestiului in domeniu, Grapini a afirmat ca nu a fost luata nicio masura in acest sens.

"Nu stiu ce a spus doamna Udrea, pentru ca a spus pe mandatul ei. Stiu ce a facut, eu n-am gasit nimic din mandatul ei pe balnear in Bucuresti. Eu am facut un grup de lucru cu directia mea de strategie si cu domnul primar general Oprescu. Pe balnear, ar trebui facut acolo unde este sursa de apa balneara, sa clarificam odata situatia proprietatii, sa vedem daca proprietatea poate trece in administrarea primariei sau a primariei de sector", a mai spus Grapini.

Udrea declara in ianuarie 2009 ca vrea sa transforme Bucurestiul intr-o destinatie de turism balnear si ca Ministerul Turismului s-ar putea implica in construirea unui complex balnear in nordul orasului, pentru a demonstra si exploata potentialul Capitalei in acest domeniu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri