Romanii stiu sa se distreze si cand vor sa se simta bine nu se uita la bani. Carmen Pavel, sefa agentiei de turism J`Info Tours, a declarat intr-un interviu acordat wall-street.ro ca desi este criza, exista o categorie de romani, cu afaceri inca profitabile, care isi permit sa plateasca mii de euro pentru o vacanta exotica, la mare departare de casa.

"Foarte mult solicitate sunt o serie de destinatii indepartate, ca America de Sud, Japonia, China, Australia si Africa de Sud. S-au schimbat putin coordonatele si chiar daca unele dintre acestea costa mai mult, oamenii doresc sa viziteze si sa vaca locuri exotice", a spus Pavel.

Potrivit acesteia, un circuit in Japonia costa pana la 3.000 de euro, iar in Africa de Sud preturile variaza intre 2.400 de euro si 2.800 de euro.

Circa 100 de romani cumpara insa anual un sejur de 28 de zile, care include vizitarea mai multor tari, intre care Peru, Chile, Argentina si Brazilia, si al carui pret se ridica la 8.500 de euro.

Cine sunt cei care isi permit astfel de vacante

Carmen Pavel, J`Info TourCarmen Pavel a explicat ca multi dintre cei care isi permit sa plateasca cateva mii de euro pentru o vacanta sunt oameni de afaceri.

"Nu fac in fiecare an astfel de excursii. De exemplu, unii dintre cei care au ales o vacanta mai scumpa anul acesta, anul trecut au mers intr-un sejur mai ieftin, intr-o destinatie europeana. Dar si sunt persoane cu posibilitati, care pe langa aceasta destinatie scumpa isi mai permit si alte 2-3 pe an mai ieftine. Sunt oameni ale caror firme functioneaza, au ramas inca pe val", a explicat aceasta.

Tot in acest an, romanii au cumparat si vacante in Grecia (500-600 euro), mai mult decat cele din Turcia, care au fost in scadere in 2013.

"Anul acesta a crescut Grecia si cred ca va mai creste in continuare, in timp ce Turcia inregistreaza scaderi de 10-15%. Turistii s-au plictisit de cluburile turcesti, in care ajung si nu mai ies o saptamana sau doua, plus ca este si mai departe. S-au vandut destul de bine si destinatiile din sudul Frantei", a mai spus Pavel.

Ea a adaugat ca, in general, sunt in scadere destinatiile all inclusive, turistii dorindu-se sa faca mai multa miscare. sa viziteze obiective turistice, monumente si muzee.

Vacante exotice de sarbatorile de iarna

Si pentru sarbatorile de iarna multi romani nu s-au uitat la bani cu gandul la plaje intinse si apa cristalina.

Astfel, iubitorii de calatorii au cumparat destinatii precum Thailanda (2.000 de euro) si India (2.000 de euro). De asemenea, foarte cautat in acest an este Israelul (600-700 de euro).

De asemenea, in tara romanii au cumparat pachete pentru sarbatori in special pentru Valea Prahovei, Sibiu si Sighisoara.

J'Info Tours, firma creata de Carmen si Aurel Pavel in mai 1990, a rulat anul trecut afaceri in valoare de 44,3 milioane de lei, potrivit datelor publicate de Ministrul de Finante. Compania a avut un profit de 620.204 lei, in scadere de la 195.503 euro in anul 2010. Pentru acest an, Carmen Pavel estimeaza o crestere a businessului cu pana la 5%, pe fondul cresterii numarului de companii din portofoliu.

Sursa foto: Freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri