Hotelierii si proprietarii de pensiuni de pe litoral au pregatit si ei oferte de sarbatori, mai ales pentru Revelion, iar preturile incep de la 250 de lei de persoana pentru doua nopti de cazare la o pensiune din Costinesti. La un hotel de trei stele din Mamaia sejurul porneste de la 425 de lei.

Ofertele pentru petrecerea unei minivacante de Craciun pe Litoral sunt putine, cele mai multe fiind la pensiuni si vile care pot fi inchiriate complet. Spre exemplu, pentru o vila cu 12 camere, in Costinesti, pretul este de 50 de lei de persoana pe noapte. Exista si hoteluri care au oferte pentru Craciun, unde turistii trebuie sa scoata din buzunar intre 250 de lei de persoana pentru o camera dubla, la un hotel de trei stele, si 650 de lei de persoana pentru o camera dubla, pentru un pachet de patru nopti de cazare intr-un hotel de patru stele, scrie Mediafax.

"Litoralul nu este o destinatie preferata si prioritara pentru petrecerea sarbatorilor de iarna de catre turistii romani. In general, romanii prefera ca sarbatorile de iarna sa le petreaca in destinatii montane, la schi sau alte sporturi de iarna sau aleg destinatii externe. Pe litoral avem cateva hoteluri care vin cu pachete, exact pe masura cererii. Foarte putin de Craciun, in general de Revelion. Craciunul este o sarbatoare traditionala si romanii fie stau acasa, alaturi de familii, fie merg la munte", explica presedintele Asocietiei Litoral - Delta Dunarii, Corina Martin.

Astfel, pentru Revelion oferta este mai diversificata, preturile pentru pachetele cu doua si trei nopti de cazare plecand de la 400 de lei de persoana pentru o camera dubla, intr-un hotel de trei stele, bani in care intra si masa de Revelion.

In statiunea Mamaia, un hotel de trei stele a pregatit pachete de doua, trei si patru nopti de cazare, in perioada 28 decembrie - 4 ianuarie, cu preturi cuprinse intre 425 de lei si 539 de lei de persoana pentru o camera dubla. Tarifele includ cazare, mic dejun, cina festiva de Revelion, tombola cu premii, formatie live si foc de artificii la trecerea intre ani. Tot in Mamaia, la un alt hotel de trei stele pachetul de Revelion include patru nopti de cazare cu demipensiune, petrecerea noptii dintre ani in restaurantul stabilimentului, dar si o petrecere cu masti, in 1 ianuarie, tariful fiind de 840 de lei de persoana.

Preturile cresc usor la hotelurile de patru stele, unde pentru pachetele de doua si trei nopti de cazare tarifele sunt cuprinse intre 540 de lei si 630 de lei de persoana, acestea incluzand, pe langa mic dejun si masa festiva de Revelion, concursuri de dans, sauna si internet.

"Hotelurile sunt cateva, intr-adevar, dar isi umplu de obicei capacitatea de cazare. Romanii care vin spre mare de Revelion sunt in general cei mai romantici ori cei care afla in ultimul moment ca pot sa plece cateva zile de acasa si nu mai au timp sa-si cumpere un pachet pentru o alta destinatie. Sunt putine pentru ca nu exista cerere pentru mai mult", precizeaza Corina Martin.

Unii hotelierii de pe litoral au pregatit si oferte mai complexe, care cuprind pensiune completa ori sistemul all inclusive, petrecerea de Revelion si acces gratuit la sauna sau SPA, pretul pentru acest pachet fiind pe masura, de la 1.600 de lei de persoana in camera dubla pentru trei nopti de cazare, totul in hotelurile de patru si cinci stele.

La un hotel de patru stele din Mamaia, patru nopti de cazare in perioada 29 decembrie si 2 ianuarie, in camera dubla, in sistem all inclusive, costa 2.170 de lei de persoana. Pretul poate creste cu aproximativ 320 de lei daca este aleasa o camera cu vedere la mare. De banii platiti, turistii beneficiaza gratuit de diverse tratamente SPA si tratamente corporale de infrumusetare si relaxare, petreceri pentru serile de 30 decembrie si 1 ianuarie, masa festiva de Anul Nou cu muzica live, acces gratuit la piscina interioara, sauna, jacuzzi, fitness.

Cu o oferta similara vine si un hotel de cinci stele tot din statiunea Mamaia, care a pregatit pachete de doua si trei nopti de cazare. Pachetul pentru doua nopti, intre 31 decembrie si 2 ianuarie, costa 1.155 lei de persoana in camera dubla si 1.455 lei de persoana intr-un apartament cu vedere la mare, in timp ce preturile pentru trei nopti de cazare sunt de 1.545 de lei de persoana, respectiv, 1.995 lei de lei de persoana.

Cele mai multe oferte de Revelion sunt in statiunea Mamaia, dar si hotelierii din sudul litoralului au pregatit pachete pentru aceasta perioada. Astfel, un hotel de trei stele din Eforie Nord ofera pachete pentru trei, patru si cinci nopti de cazare, in camera dubla, cu preturi cuprinse intre 1.344 lei si 1.792 de lei sejurul pentru doi adulti, cu pensiune completa si cina festiva de Revelion. Oferta este valabila in perioada 30 decembrie - 4 ianuarie si include si acces gratuit la sauna, jacuzzi, fitness si piscina. In 1 ianuarie hotelul organizeaza seara festiva cu karaoke si bal mascat.

In Mangalia, un hotel de trei stele ofera, atat de Craciun, cat si de Revelion, sejururi de cate patru zile, la pretul de 627 de lei camera dubla, pentru doi adulti, cu mic dejun inclus.

Cei care vor sa vina pentru o minivacanta de iarna pe litoral mai au la dispozitie si ofertele in pensiuni si vile, dar aici, in majoritatea cazurilor, doritorii trebuie sa se gospodareasca singuri.

Cele mai multe vile si pensiuni disponibile sunt in Eforie, Costinesti, Vama Veche si 2 Mai, preturile fiind mai mici decat la hotel. O camera dubla la o vila din Eforie Nord poate fi inchiriata pentru 798 de lei sejurul, pentru doi adulti. Oferta include cazare pentru doua nopti, cina festiva de Revelion, ciorba de potroace in dimineata zilei de 1 ianuarie, dar si o cina traditionala in seara aceleiasi zile. O vila din Costinesti, care are noua camere, poate fi inchirata de un grup de 20 de persoane pentru doua sau trei nopti cu 95 de lei de persoana pe noapte, pentru intreaga capacitate, iar o vila din Vama Veche, cu o capacitate de 40 de locuri in 21 de camere, poate fi inchiriata in totalitate la preturi pornind de la 1.200 de lei pe noapte.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri