Anul 2013 a fost unul bun pentru industria turismului, in opinia lui Marius Berca, directorul operational Christian Tour, care sustine ca Romania iese din criza si romanii se indreapta din nou catre achizitia de sejururi.

"Piata si-a revenit si oamenii au inceput din nou sa plece in vacanta. (...) Incet, incet, Romania iese din criza si turistii merg din nou in vacanta. Noi am pastrat preturile din 2012, am scos multe oferte promotionale, printre care si acel concept Dependent 72, pentru cei care sunt pregatiti sa plece in ultimul moment intr-o vacanta, care a mers foarte bine", a explicat Berca.

El este de parere ca bugetele iubitorilor romani de calatorii au crescut cu pana la 30% anul trecut, iar destinatiile preferate au fost tari apropiate de Romania, precum Grecia, Turcia si Bulgaria.

Au fost insa si romani care au vrut sa plece departe de casa si s-au indreptat in special catre destinatii exotice sau daca au ales sa nu calatoreasca mii de kilometri au preferat vacante luxoase.

"Am vandut pachete pentru Antalya, care nu este o destinatie exotica, dar in plin sezon preturile ajung la 3.000-3.500 euro, la un hotel de 5 stele, cu servicii deosebite. Am vandut si destinatii exotice, Dubai, Thailanda, Malaysia, Singapore, Republica Dominicana, Maldive, China", a precizat Berca.

Destinatiile preferate ale iubitorilor de iarna

Potrivit datelor Christian Tour, pentru Craciun romanii au ales destinatii precum Paris, unde pentru un sejur cu autocar, 8 zile, au platit 385 euro, sau Praga si Viena, unde o vacanta de sase zile a inceput de la 259 euro.

"Pentru Romania, merge foarte bine Predeal, unde patru nopti cazare costa 499 euro, sau Craciun pe Valea Prahovei, de la 399 euro, patru zile. Ofertele de Craciun si Revelion includ masa festiva", a spus el.

Pentru programele de Revelion, turistii au optat si pentru Costa del Sol (385 euro), Coasta de Azur (375 euro) sau Bulgaria, destinatie in care pachete costa incepand de la 31 de euro pe zi.

In acest context, Marius Berca a afirmat ca in 2013 cifra de afaceri si numarul de turisti "au crescut cu 30-50%, insemnand ca numarul nostru de turisti a ajuns la 130.000".

Christian Tour, controlata de Cristian Pandel, a inregistrat in 2012 la Ministerul Finantelor o cifra de afaceri de 35 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri