Cinci persoane suspectate de inselaciuni pe internet cu pachete turistice, dupa ce au copiat site-ul unei companii de turism din Bucuresti, au fost ridicate in urma unor perchezitii facute in Iasi, informeaza Politia Capitalei, conform Mediafax.

Ancheta in acest caz a fost demarata dupa ce compania Paralela 45 a reclamat la Politie, in iunie 2013, ca este victima unei infractiuni de punere in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care il prejudiciaza pe titularul marcii inregistrate, fapte privind marcile si indicatiile geografice, precum si a infractiunii de inselaciune, prin utilizarea in mod fraudulos a unui site de internet asemanator cu cel al sau.

In plus, in iulie 2013, Politia Capitalei a primit mai multe sesizari de la persoane care au cumparat online pachete turistice in afara tarii de la cei care copiasera numele si site-ul Paralela 45, insa, dupa discutii telefonice sau online cu suspectii si achitarea contravalorii calatoriilor in diverse conturi bancare, nu au mai fost contactati si nici nu au mai putut lua legatura cu acestia.

In urma cercetarilor, politistii Capitalei din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Sector 5, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 5, au depistat cinci persoane suspecte in acest caz, respectiv trei barbati si doua femei.

La perchezitiile facute vineri, politistii au gasit mai multe carduri bancare si telefoane mobile care se banuieste ca ar fi fost folosite de suspecti la inselaciuni.

Prejudiciul in acest caz este estimat la 10.000 de euro, au mai precizat sursele citate.

Perchezitiile in urma carora au fost ridicati cei cinci suspecti au fost facute cu sprijinul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri