Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) a inregistrat anul trecut un trafic de pasageri in crestere cu 1,35% fata de 2012, la 7,64 milioane pasageri.

In anul 2013, 84% dintre pasagerii Aeroportului Henri Coanda au avut ca origine sau destinatie aeroporturi din statele Uniunii Europene.

Numarul de miscari aeronave (aterizari si decolari) pe cele doua aeroporturi ale Capitalei - Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa-Aurel Vlaicu au fost de 95.984.

Profitul brut preliminat al CNAB a ajuns in 2013 la valoarea de 78 mil. lei, de peste trei ori mai mare decat cel bugetat.

Cifra de afaceri realizata preliminata a CNAB a fost in 2013 de 613 mil. lei, in crestere cu 10% fata de 2012.

CNAB a inregistrat in anul 2013 venituri totale preliminate de 643 mil. lei, cu 5% mai mari decat in anul 2012.

Pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (AIHCB) opereaza in prezent 34 de companii aeriene, care transporta pasageri catre 71 de destinatii. In anul 2013, pe AIHCB au inceput sa opereze doua noi companii aeriene: easyJet Air si Air Serbia, iar din martie 2014, Ryanair va opera primele curse regulate pe Aeroportul Henri Coanda.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri